Ma 2020 október 26. Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.
01-soros-mti-780x309.jpg

Sorost leckézteti a The Washington Times

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ki így, ki úgy...

Megdöbbenve fogadta Soros György Magyarországot és a magyar kormányt ostorozó nyilatkozatát a The Washington Times konzervatív lap, ami egy rövid történelmi leckével próbálja emlékeztetni a milliárdost szülőföldje jelenlegi helyzetére.

Mindenhol aranyélete lehet valakinek, ha az illető éppenséggel milliárdos. Soros György milliárdos – aki az angol font megdöntésével egyszer már leváltotta Nagy-Britannia konzervatív kormányát – egy ideje saját hazája kormánya ellen áskálódik. Meglátása szerint Magyarországon a hatalom olyan elnyomó, aminek példáját még a szovjet megszállás alatt sem tapasztalhattuk.

Minden bizonnyal úgy gondolja, hogy amíg a modern kori Magyarország a szólásszabadság és szabad választások ellenére egy „Donald Trump Amerikájához hasonló” elnyomó állam marad, addig Soros György annak ítéli meg – ]]>olvasható ]]> a The Washington Times konzervatív napilap véleménycikkében.

Ha ez valóban így lenne, akkor mindenkinek nehéz élete lenne Magyarországon. A szovjet megszállás alatt a magyarok az éjszaka közepén tűntek el fekete autókban, amik a titkosrendőrség székhelyére szállították őket. Ha túlélték a központot, akkor munkatáborba kerültek. A tulajdonjogokról csak álmodni mertek az emberek, miközben a zsarnoki hatalom tisztviselői dúskáltak a polgároktól elsajátított javakban – emlékeztet a szerző.

A szólás- és vallásszabadság mellett szabad választások sem voltak, az erről szóló dokumentáció szabadon megtekinthető a budapesti Terror Háza Múzeumban, a titkosrendőrség egykori székhelyében – mutat rá. A cikk szerint szerint ideje lenne, hogy Soros György meglátogassa a múzeumot, hogy lássa: a kommunizmus és a fasizmus nem a politikai spektrum ellentétes oldalán helyezkednek el, hanem a társadalmi változások természetből eredő ikrei.

Az Orbán Viktor vezette Magyarország komoly fejtörést okozhat Sorosnak, hiszen alaposan megváltozott a szovjet megszállás óta. A miniszterelnököt 2002-ben leváltotta az MSZP-vezette koalíció, de 2010-ben visszatért az ország élére, és kétharmados többséget is szerzett – mutat rá az elmúlt tizenöt év politikai változásaira, de végül a magyarországi választásokra hívja fel a figyelmet:

„Orbán Viktor arra kéri a szavazókat, hogy válasszanak az ő magyarországi jövőképe és Soros bajnokainak csodás ígéretei és illúziói között.” A közelgő választás közepette senki sem próbálja elhallgattatni Sorost, ami különösen rossz fényben tünteti fel a milliárdos szovjet időkben szenvedő magyarokra tett megjegyzéseit.

forrás: Hirado.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Tereb (140) Történelem (14) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (491) Belföld (5) Mozi világ (440) Autómánia (61) Nagyvilág (1452) Gazdaság (653) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Jobbegyenes (1876) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4875) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (244) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>