Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
Soros újabb választásba avatkozna be

Soros újabb választásba avatkozna be

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ismerős taktika, nem először csinálja ezt a spekuláns.

Egy izraeli lap szellőztette meg, hogy a milliárdos ismét beavatkozna egy választásba, ezúttal Izraelben. A kiszivárgott információk szerint Soros György egy etnikai párt támogatásával akarja megosztani a hagyományosan jobboldalra szavazó etióp zsidó kisebbséget. A politikai verseny jelenleg kiegyenlített, így az alig két százalékot jelentő kisebbség befolyásolásával már el lehetne dönteni a választást. A nyílt társadalom gondolatát pártoló üzletember célja, hogy megakadályozza Benjamin Netanjahu újraválasztását.

Emlékezetes, hogy Soros György már több választásba is beavatkozott, tette ezt Kanadában, Macedóniában és más országokban is az elmúlt években. Az ]]>M1 ]]>emlékeztet, hogy Netanjahu július 20. óta hivatalosan is az ország történetének leghosszabb ideje hivatalban levő kormányfője. Most azonban nem csak a lassuló gazdasággal és izraeli politikai ellenfeleivel kell megküzdenie. Azt írják, hogy a jobboldali kormány megdöntése érdekében Soros György civil szervezetei is beszálltak a választási kampányba. Az etiópokat elcsaklizó mozgalom vezetője szoros kapcsolatban áll a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal, tervük az, hogy fiatal szavazókat szipkázzanak el Netanjahuéktól. Ennek érdekében Sorosék szervezete az etióp kisebbség sérelmeit akarja felhasználni politikai céljaihoz. Izraelben ugyanis egy hónappal ezelőtt zavargásokat robbantott ki, mikor egy szolgálaton kívüli rendőr agyonlőtt egy etióp származású férfit, amikor megpróbált feloszlatni egy verekedést. A baleset után több városban is összecsaptak a rendőrökkel a tüntetők, és a szerintük rasszista indíttatású incidens miatt tiltakozó fiatalok több fontos autóutat is megbénítottak.

A kanadai modell

Két éve Soros az észak-amerikai országban is tevékenykedett: a kanadai választási hatóság korábbi vezetője szerint amerikai civil szervezetek a választók befolyásolására vonatkozó kanadai jogszabályokat megkerülve pénzelték a számukra szimpatikus politikai erők kampányát. Ez történhetett 2015-ben is, amikor Justin Trudeau nyerte meg a választást. A liberális politikus többek között a migránsok korlátok nélküli befogadásának híve. Soros hálózata Franciaországban is aktív volt Emmanuel Macron államfővé választása előtt. A milliárdoshoz köthető Avaaz nevű szervezet online videókkal, SMS-ekkel, több ezer telefonhívással befolyásolta a választókat.

Ugyancsak ez történt három éve Macedóniában. A La Verita olasz lap szerint a német Deutsche Telekom macedón leányvállalata 2016-ban több ezer órányi lehallgatási anyagot rögzített az akkori kormány tagjai között lezajlott beszélgetésekről. Ezeket a felvételeket az akkori szocialista ellenzék vezetőjének, Zoran Zaevnek juttatták el, hozzájárulva a bevándorlást elutasító Nikola Gruevszki konzervatív kormányának megbuktatásához.

Bokor Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (657) Mozi világ (440) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2046) Tereb (138) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5363) Történelem (14) Sport (729) Autómánia (61) Életmód (1) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1578) Heti lámpás (255) Egészség (50) Nagyvilág (1456) Szépségápolás (15) Belföld (6) Irodalmi kávéház (504)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>