Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Sokkoló hírt kapott Brüsszelből Ukrajna

Sokkoló hírt kapott Brüsszelből Ukrajna

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Hoppá!

Az Európai Bizottság nem fogadta el Ukrajna kisebbségi jogok terén tett előrehaladását. Az Európai Bizottság bemutatta a jelentését azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna és Moldova mennyit haladt előre az uniós csatlakozás tekintetében – tudta meg a Magyar Nemzet. 

Ukrajna és Moldova csatlakozási tárgyalásai tavaly év végén kezdődtek meg. A csatlakozási tárgyalások megkezdése azonban nem vezet egyenesen tagsághoz. A tárgyalások klaszterek és fejezetek szerint vannak felépítve, amelyeken keresztül az ország felkészül az uniós jogszabályok és szabványok végrehajtására. Minden uniós tagállamnak meg kell állapodnia abban, hogy az összes követelmény teljesül.

Információink szerint az Európai Bizottság által bemutatott jelentés nem tartalmazza azt, hogy Ukrajna a kisebbségekre vonatkozó csatlakozási feltétel fejezetét teljesítette volna.

Az értékelés és a tárgyalások során az Európai Bizottság fontos szerepet játszik az előrehaladás nyomon követésében és az értékelés elkészítésében. Az előrehaladási folyamatban a jelentős lépéseknél a tagállamok az Állandó Képviselők Bizottságán (Coreper 2), az EU nagyköveteiből álló szerven keresztül képviseltetik magukat. Az Európai Bizottság most ez előtt a szervezet előtt mutatta be jelentését Ukrajna előrehaladásáról. 

 

Ez, hogy a jelentésben nem lett egyértelművé téve, hogy Ukrajna teljesítette volna a kisebbségekre vonatkozó fejezetét, nagyon kemény üzenet a csatlakozásra váró államnak.

Az, hogy ez a jelentés ezzel a tartalommal tudott megszületni különösen érdekes, mivel úgy hírlik, hogy több tagállam is igyekszik jelentős nyomást gyakorolni a folyamatok gyorsítására. Úgy tűnik, hogy a Várhelyi Olivér magyar biztos által vezetett kabinet szakmai munkáját nem törte még át a politikai alapú nyomásgyakorlás. Ukrajna jelentős hiányosságai fölött nem huny szemet a jelentés.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Parlamentben, Brüsszelben, az Európai Tanács brüsszeli ülésének idején. Ukrajna 2022 februárjában folyamodott az EU-hoz tagjelölti státusért, és azt 2022 júniusában megkapta. (MTI/EPA/Julien Warnand)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Tereb (146) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (322) Életmód (1) Sport (729) Mozaik (83) Jobbegyenes (2825) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Autómánia (61) Mondom a magamét (7725) Kultúra (9) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>