Ma 2023 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Senkiföldje megsértődött

Senkiföldje megsértődött

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Orbán Viktor az, akinek nem biztos, hogy mindig igaza van.

Nagyítóval figyelik az Orbán Viktorral kapcsolatos sajtót az ukránok. Azok, akik még nem is olyan régen arról regéltek, hogy valamelyik dandárjuk a teljes magyar hadsereget porrá zúzná. Azok az ukránok, akik százezernyi kárpátaljai magyartól is be vannak tojva, akik a saját maguk által engedélyezett és ukrán cég által kivitelezett turul szobrot is ledöntik, nehogy a rettenetes ukrán elméjüket megzavarja az, hogy lopott, elbitorolt területen élnek. Pedig ott élnek. Tetszik ez nekik, vagy sem, a magyaroknak ugyanúgy történelmük van ott, azon a területen, ahogy nekik nincs.

Az is tény, hogy az ukrán(?) vezetés most (2014-ben) eladta lelkét néhány tál lencséért (Viktoria Nuland szerint néhány millió dollárért). Meg az is tény, hogy országuk - s ki tudja az övék-e még? - keleti részén, az ott élő, oroszságukat fel nem adó ukrán állampolgárok és kozákok megtapasztalták ugyanazt, mint a kárpátaljai magyarok. Ők viszont, szomszédban nagy testvérük, segítségül hívták Oroszországot.

Az is tény, hogy Porosenko, Merkel, na meg az Egyesült Államok is már elismerte, hogy 2014-ben átverték az oroszokat, aláírva Minszkben, hogy békét szeretnének, majd ismét ukrán nácik támadták (irtották?) a keleten élő oroszokat. (És persze fenyegették a bitorolt területen élő magyarokat is.)

S jött a háború. Az amelyik nem igazságos. Mert egyetlen háború sem az. Amerika lehetőséget lát benne, a medve megzabolázásának és Európa eltörlésének, gyarmatosításának lehetőségét. Gyorsan kiderült, hogy a medve mégsem zabolázható meg, így marad az a háború, amely Európa megnyomorítására irányul, miközben pusztasággá, katonai tesztpályává alakítják azt a szláv területet, ahol a fehéroroszok és oroszok testvérnépe az ukránok élnek.

Ezek a tények. S bár a farkoművészetéről elhíresült elnök is láthatná ezt, mert ő vezényli le az Európa ellen indított amerikai ármányt, mégis veszi a fáradságot, hogy megsértődjön. Pedig tudhatná, Orbán Viktor az, akinek nem biztos, hogy mindig igaza van, de biztos, hogy mindig igaza lesz! Ha igaz és pontos is, ahogy a sajtó munkatársa a zárt körű beszélgetésről beszámolt, akkor is már csak az a kérdés, máris senkiföldje-e Ukrajna, vagy Amerikának és bábjainak, az EU vezetésének és Zelenszkijnek köszönhetően csak azzá válik éppen.

Üdvözlet, KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (261) Nagyvilág (1306) Tv fotel (65) Kultúra (6) Vetítő (30) Egészség (50) Jobbegyenes (2577) Irodalmi kávéház (518) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Tereb (142) Politika (1581) Történelem (15) Mondom a magamét (6707) Életmód (1) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Sport (729) Mozi világ (440) Belföld (8) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (676) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>