Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Segítség, szoci a barátnőm!

Segítség, szoci a barátnőm!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem a Bravo Magazin életmód-tanácsadó rovataiból szemezgetek, az eset egészen valóságos és mai.

Bár a tökéletes Nagy Ő nem létezik, mindenki cipel magával valamilyen batyut, amiben akad olyan is, amit nem írtunk hozzá a képzeletbeli listánkhoz, mikor elképzeltük jövendőbelinket. Ha nem szereti a focit vagy odaégeti a rántott húst még maradhat, nade mi van akkor, ha máshova szavaz?

Mindenkinek máshogy nehéz, egy konkrét párnak például így: A fiatal fideszes fiú boldog párkapcsolatban él szerelmével, akiről úgy érzi: ő lehetne az igazi. Igen ám, de kiderült, hogy a lány egy kicsit szoci. A logika, az észérvek mind halálra ítéltettek a lány meggyőzésében, politikai identitása ugyanis korai zárt, oda szavaz, ahova az apukája. A politikai identitás alakulása során, ha hiányoznak a „felpróbált szerepek”, de van elköteleződés, az általában a család által képviselt normák, ideológiák mentén történik. Főhősnőnk nagyon szereti édesapját, felnéz rá, így pártválasztásban is őt követi: „Az MSZP-re szavazok, mert apukám is oda szavaz”. Ha pedig a fiú az MSZP ellen beszél, a lány úgy érzi, az apját szidja. A szerelem viszont nagy, még a választások után is, szakításról így szó sem lehet. Cseh Tamás után szabadon, popó tehát nem hiába, attól még, hogy komcsi lánya, a fiú talán elveszi. A veszekedések fő témája mégiscsak a politika, valamit tehát tenni kell.

Kár lenne egy kapcsolatot arra a hiú reményre alapozni, hogy megváltoztathatjuk a másikat. A „majd én megmentem” – típusú attitűd függő kapcsolathoz is vezethet, ráadásul kivétel nélkül kudarc a vége. Ma a lecserélhetőség elve is nagy divat, de csak újabb csalódásokhoz vezet, ha elhisszük az illúziót, hogy egyszer megtaláljuk a teljesen hibátlan Szőke Herceget. Bár a párkapcsolati krízisek megoldására nincs recept, a türelem és az elfogadás nagy erővel bírnak, érdemes ebben a helyzetben is ezekkel varázsolni. Például mennyivel reménytelenebb lenne a helyzet, ha egy libsi lányról szólna a történet, a liberális kirekesztő gondolkodás miatt szinte soha nem lenne egyetértés semmiben, viszont a fiúnak joga lenne mindenben a lány véleményéhez… Ráadásul a píszí termelte liberálisok az elfogadás több dimenziójában is korlátozottan működnek, mostanában táblán hirdetik, hogy nem szexelnek fideszessel.

„Azért a komcsik pártja kemény, az ember viszont a jég hátán is megél”, addig viszont érdemes lehet meginni párat a leendő apóssal, hátha tényleg van remény. A türelem és az elfogadás néha tényleg csodákra képes, még az is lehet, hogy a lány végül annyira megszereti a fiút, hogy miatta majd Fidesz szavazó lesz.

Horváth Zsófia - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Mondom a magamét (7725) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Történelem (18) Vetítő (30) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Heti lámpás (322) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Jobbegyenes (2825) Politika (1582) Autómánia (61) Életmód (1) Gazdaság (713) Tereb (146) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>