Ma 2021 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
b5283b6ea6a2eeae1a6da6c31282f8cd.png

Schmidt Mária: Európának ideje megvédenie magát

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Alig néhány napja olvashattuk Jean-Claude Juncker javaslatáról egy közös uniós hadseregről. Az Európai Bizottság elnöke szerint az Európai Uniónak azért van szüksége saját haderőre, hogy a békét fenyegető veszélyekre minél hatékonyabban tudjon reagálni.

Az Európai Bizottság elnöke szerint az Európai Uniónak azért van szüksége saját haderőre, hogy a békét fenyegető veszélyekre minél hatékonyabban tudjon reagálni.

„A Szovjetunió összeomlásával megszűnt a Nyugat fegyverkezésének legkézenfekvőbb politikai indoka. A nyugati társadalmak egyik legfontosabb közös törekvése ugyanis, amivel mind egyetértünk, a béke fenntartására irányul. A béke biztosítása mindennél fontosabb, de megőrzését a hidegháború időszakában többek között a fegyverkezési hajsza által felhalmozott tömegpusztító fegyverek elrettentő hatása szavatolta. Emellett élveztük a hadiipari beruházások áldásait is.

A hadiipar ugyanis alkalmas arra, hogy felpörgesse a gazdaságot. Munkahelyeket teremt, beindítja az ipart és működésbe hozza az innovációt. Minden műszaki találmány, ami modern világunk nélkülözhetetlen kellékévé vált, a hadiiparból jött. Mobiltelefon, internet, tépőzár, hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsem.

Az Európai Uniónak nincs védelmi ereje, biztonságát az USA garantálja. Egy közös, európai hadsereg elmélyíthetné az európai nemzetek egymásrautaltságának, sorsközösségének érzését, erősíthetné az európai szolidaritást. Megnövelné az európai külpolitika súlyát, sőt közös büszkeségponttá válhatna. Mi lenne, ha hozzálátnánk a megteremtéséhez?”

Schmidt Mária - történész

]]>www.hirado.hu ]]>- Látószög

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Politika (1578) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2029) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Mondom a magamét (5299) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Gazdaság (657) Vetítő (30) Történelem (14) Sport (729) Tereb (138) Mozaik (83) Tv fotel (65) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Nagyvilág (1455) Irodalmi kávéház (504) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>