Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Sanyi a fűrésszel

Sanyi a fűrésszel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Léderer Sanyi a bíróságon tagadta, hogy előre kitervelték volna az akciót, azt mondta, éppen volt nála egy fűrész – felfüggesztett ítélettel megúszta.

 

„Magas rangú amerikai szenátorok kétpárti csoportja fontos megbeszélést folytatott magyar civil szervezetek és szakértőik képviselőivel”
– közölte Facebook-oldalán az amerikai nagykövetség. David Pressman nagykövet fontosnak tartotta, hogy vendégei a hazai ellenzékkel folytatott megbeszélések előtt a Magyarországon működő civil szervezetekkel is találkozzanak. Kell a háttérinfó.

Az egyik ilyen viziten Léderer Sándor, a K-Monitor igazgatója is ]]>részt vett]]>. A K-Monitort már a kezdetek óta támogatja a Soros-féle Open Society Foundations, de más amerikai pénzek is érkeznek a szervezethez; erről maga Léderer Sándor számolt be egy korábbi interjúban. Arról, gondolom, nem ejtett szót direktor uram, hogy miként indult saját „közéleti” pályája. Pedig az is érdekes történet. Léderer Sándor – akkor még Sanyi – egyike volt annak az öttagú ifjúkommunista csapatnak, amely 2000 egyik novemberi éjszakáján nemes egyszerűséggel lefűrészelte a Rákosi Mátyás által lerombolt városligeti Regnum Marianum templom helyén álló fakeresztet, majd a csonkjára harsány vörös csillagot pingáltak, s odaírták: „Budapesti Felszabadítási Front”. Léderer Sanyi a bíróságon tagadta, hogy előre kitervelték volna az akciót, azt mondta, éppen volt nála egy fűrész – felfüggesztett ítélettel megúszta.

(Lábjegyzet. Hősünk unokatestvére, az SZDSZ-ben edződött Léderer András sincs megbékülve a hazai viszonyokkal, jelenleg a Helsinki Bizottság jogi megfigyelőjeként kavar, s valószínűleg a kedves papa, Léderer Pál sem a Fideszre szokott voksolni; ő annakidején Népszabadság újságírójaként hirdette a kommunizmus nagyszerűségét.)

 

Borítókép: Léderer Sándor, a K-Monitor Közhasznú Egyesület ügyvezetője az Eötvös Károly Intézet Legyen köztársaság! című fesztiválján a Gödör Klubban 2015. március 14-én (Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Jobbegyenes (2815) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Kultúra (9) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Tereb (146) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Sport (729) Gazdaság (711) Politika (1582) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7654) Mozi világ (440) Életmód (1) Heti lámpás (319) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>