Ma 2020 augusztus 06. Berta, Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.
Roncsderbi vérszegény felhatalmazással

Roncsderbi vérszegény felhatalmazással

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ne legyenek illúzióink...

Lezajlott az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztása, mely hetekig tartó vidámságot és nevetést biztosított a politika iránt érdeklődőknek.

Karácsony Gergely, az ország földrajztanára például a kampányfinisben posztolt egy csodálatosat a megismételt isztambuli választás kapcsán. Facebook-bejegyzése szerint Törökország fővárosa Isztambul, nem pedig Ankara. Ilyen széles látókörű és tájékozott Zugló jelenlegi polgármestere. Ez a fajta egészen kivételes együgyűség tökéletesen jellemzi az ellenzék térfelén szomorúan, elárvultan és reményvesztetten ácsorgó káderek szellemi színvonalát. Nem is csoda, hogy egyre-másra bukkannak fel a független-objektív sajtó szerkesztőségeinek sötét szobáiból a magukat az ellenzék jelenlegi garnitúrájánál jóval alkalmasabbnak képzelő balliberális újságírók.

Kálmán Olgát már sokszor kiveséztük, de rajta kívül a Klubrádió műsorvezetője, Pikó András is úgy döntött, hogy politikai babérokra tör. S ne feledjük, Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt szóvivője a balliberális Magyar Hírlapnál, illetve az MSZP-közeli Népszabadságnál kezdte a pártpolitikamentes, független-objektív újságírást. A baloldali sajtónak ezek után nincs joga a jobboldali sajtót propagandistázni vagy munkatársain bármiféle politikai elfogultságot számonkérni.

Pikó a Józsefvárosban fog indulni a polgármesteri székért. A sikertelen politikai királycsinálás fáradságos munkájától folyton visszavonuló, majd minduntalan visszatérő anarchista, Gulyás Márton össze is dobott neki egy az 1990-es évek videószakköreit idéző kampányfilmet, amelyet az Index elejétől a végéig le is adott. Az az Index, amelyik pár héttel ezelőtt amiatt hisztériázott, amiért a TV2 leadta a Fidesz uniós választási kampányfilmjét. Quod licet Iovi, non licet bovi, ahogy a tanult ankarai rómaiak szokták mondani.

Ha már Index: egy publicisztika röviden összefoglalva arról szólt, hogy az egész ország örvend meg vigad, hiszen a főpolgármesteri előválasztással a demokrácia ünnepe valósult meg, amibe a csúnya és rosszindulatú kormánypropaganda piszkít bele megint. Szerintünk viszont a választóknak joguk van tudni, hogy ez a magas, szemüveges, határozatlannak tűnő fiatalember nemcsak hogy Csepel földrajzi elhelyezkedésével nincs tisztában – ismert, hogy a PestiSrácok riporterének kérdésére Karácsony Csepelt Észak-Pestre helyezte egy képzeletbeli térképen –, de azon a földrajzi ismeretekre specializálódott órán is valami mással lehetett elfoglalva, amelyeken arról próbálták meggyőzni, hogy Törökország fővárosa Ankara. Isten ments, hogy az álszentség hibájába essek, sokan elkövetik a fenti baklövést, mindazonáltal ők nem tartják alkalmasnak magukat egy kétmilliós főváros vezetésére. A sokszor felhozott amerikai előválasztásokon például az ilyen ordító és borzalmasan kellemetlen bakikon hetekig szokott csámcsogni a sajtó. A baráti is.

Karácsony Gergelyre a kétmilliós fővárosi lakosból mind­össze 33 ezren voksoltak, úgyhogy a napnál is világosabb, hogy Orbán Viktornak legkésőbb holnap reggelig be kell nyújtania a lemondását. (Nem vicc, tényleg olvastam ilyen kommenteket.) Bár a 33 ezer valóban elképesztően kis szám – a Magyarország–Románia meccsre többen voltak kíváncsiak, és a legutóbbi Keménymagot is ötször ennyien nézték –, de arra pont elég volt, hogy Kálmán Olga idegösszeroppanjon és sértődötten elvonuljon azon gondolkodni, hogy miért hitt a Gyurcsány házaspárnak, és hogy egészen pontosan hol rontotta el az életét.

Karácsony Gergely tehát nyert, ezzel az a tétel is beigazolódott, hogy Gyurcsánynak mindössze szerencséje volt az európai parlamenti választáson. Az MSZP még nem múlt ki teljesen, mindössze annyi történt, hogy Bangóné és Ujhelyi túltolt gyűlölet-/patkánykampánya ugyan egy rövid időre padlóra küldte a szocialisták törpe párját, de a vizit- és kórházi napidíjat bevezető, betegesen hazudozó szemkilövető bűneit még nem felejtették el a budapestiek. Gyurcsány elbízta magát, és hibázott. Hatalmasat. Két hete még azt mondta (hazudta), hogy a zuglói polgármester mögül „elment a támogatás”, Karácsony még „azt a Puzsér nevűt” sem tudta legyőzni, így esélye sem lenne Tarlós István ellen. Ezért és nem másért szegte meg a Karácsony Gergellyel kötött megállapodást, és ezért vette elő a volt jobbikos, bukott tévést a fiókból. Aztán szerdán 18 óra után pár perccel kiderült, hogy Oktatás-egészségügy Olga óriásit bukott, a gyurcsányi mesterterv pedig befuccsolt.

Maradt az alkalmatlan, kényszeresen dadogó, a saját kerületében rendet tartani képtelen Karácsony Gergely.

Ne legyenek illúzióink, a teljes, magát objektívnak hazudó – valójában balliberális ellenzéki – sajtó tiszta erőből fogja tolni Karácsony Gergely kampányát. A hibáit, az alkalmatlanságát továbbra is el fogják bagatellizálni vagy meg sem fogják írni, Tarlóst viszont ütni fogják, ahol érik. Nem lesz könnyű menet, de a budapestiek látják, hogy Demszky Gábor óta milyen nagy fejlődésen ment keresztül szeretett fővárosuk, és bízom benne, hogy továbbra is a saját szemüknek fognak hinni.

Apáti Bence - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Sport (729) Vetítő (37) Történelem (14) Gazdaság (652) Heti lámpás (242) Mondom a magamét (4705) Mozi világ (440) Belföld (5) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (1813) Egészség (50) Politika (1571) Irodalmi kávéház (489) Kultúra (6) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Mozaik (83) Életmód (1) Nagyvilág (1450) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>