Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
Reménytelen csávó vagy, b… meg!

Reménytelen csávó vagy, b… meg!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mondta a gödi momentumos polgármesternek a DK-s alpolgármester. Ezek így beszélnek egymással!

Reménytelen csávó vagy, b… meg! – szólt be Balogh Csaba momentumos polgármesternek a pandémiát követő első gödi önkormányzati testületi ülésen, hétfőn Lőrincz László, a Demokratikus Koalíció (DK) alpolgármestere.

Az ülésen az eddig csak önjáróságáról és önfejűségéről elhíresült fiatal polgármester számára semmi sem úgy alakult, ahogy azt eltervezte.

A nyomdafestéket nem tűrő megnyilvánulást megelőző napokban Balogh Csaba offenzívát indított az alpolgármesterek ellen, akiket ismét le akart váltani. A pandémia alatti egyszemélyes hatalommal élve – ellenzéke szerint visszaélve – egyszer már beterjesztette saját magának Lőrincz László és a Lehet Más a Politika (LMP) alpolgármestere, Fülöp Zoltán leváltását, mondván: megrendült a bizalma az alpolgármesterekben. Ami akár érthetőnek is mondható, hiszen bár a tavalyi önkormányzati választásokon a gödi ellenzéki összefogás – köztük a DK és az LMP – is Balogh Csabát, a Momentum jelöltjét támogatta, ám idén márciusra tova tűnt a nagy egyetértés.

Az ellenzéki összefogás pártjai vezetőinek írt levelében Lőrincz és Fülöp ]]>emberileg és szakmailag alkalmatlannak]]> minősítette Balogh Csabát. A pártok vezetése akkor a szőnyeg alá söpörte a problémát, később, amikor egyszemélyi döntések sorát hozta Balogh Csaba, a pártvezetők még nyomást gyakoroltak rá, így]]> nem merte aláírni]]> az alpolgármesterek felmentéséről szóló határozatát. A pandémia utáni első ülésre azonban ismét előterjesztette a két alpolgármester leváltását. Erre válaszul hétfő délben közleményt adott ki az önkormányzati testület négy tagjai, közte a két alpolgármester, akik eddig formailag a négy momentumossal papíron többséget alkottak, ám hétfőn ]]>kiléptek]]> az ellenzéki szövetségből és önálló frakció alapítását jelentették be.

A polgármester közben Facebook-oldalán az ellene lévő korábbi támogatók obstrukcióval vádolta a négyeket, akik a hétfői ülésre több tucat beadvánnyal éltek soron kívüli tárgyalást indítványozva. Ugyanakkor a polgármester is egy sor saját előterjesztést vitt az ülésre, köztük az alpolgármesterek elmozdításáról szólót. Míg a pandémia alatt maximálisan érvényesülhetett Balogh Csaba egyszemélyi hatalma, a testületi ülésen a demokrácia szabályaival és mellette a testület szervezeti és működési szabályzatával volt kénytelen szembesülni. A napirendi pontok elfogadásáról Balogh Csaba név szerinti szavazást kért, így egy óránál is tovább tartott csak a napirend elfogadása. Csakhogy míg Balogh valamennyi előterjesztését elutasította a testület 8:4 arányban, addig a testületi ellenzék által benyújtott valamennyi indítványt napirendre tűztek 8:4, illetve néhány esetben 9:3 szavazati arányban. Volt, hogy az önálló frakciót alakító Fülöp Zoltán (LMP), Hives Gábor (Jobbik), Lőrincz László (DK) és Szilágyi László (DK) önkormányzati képviselővel a Fidesz-frakció négy tagja is együtt szavazott.

Az alpolgármester akkor szólt be a polgármesternek, amikor Balogh Csaba a demokráciára hivatkozva vitát akart nyitni a napirendi pontok megszavazása előtt, csakhogy a szabályzat nem enged vitát a napirendi pontokról csak a napirendre tűzés után. Előbb szavazni kell, azután vitatkozni.

Balogh Csabának már csak azért kellemetlen lehet a hétfői veresége, mert a pandémia alatt önhatalmúlag meghozott 92 döntése nagy részét is vissza akarja vonatni az önkormányzati testület többsége. Így azt a Balogh aláírta szerződést is semmissé akarják tenni, amely alapján ma egy cégvezetéstől öt évre ]]>eltiltott személy]]> adhat fejlesztési tanácsokat Gödön.

Szemán László János - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1454) Tereb (140) Heti lámpás (254) Egészség (50) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2018) Vetítő (37) Mozaik (83) Politika (1578) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Gazdaság (657) Történelem (14) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5276) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>