Ma 2020 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Politikai kinevezett került a fürdők élére

Politikai kinevezett került a fürdők élére

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Gyurcsány győzött!

– Megkezdődhet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) lesüllyesztése, hiszen most is ugyanaz a politikai oldal nevezi ki a fővárosi cégek vezetőit, mint 2010 előtt. Közeledik a 2022-es választás, és a baloldal próbálja a számukra megbízható kezekbe adni ezeket a vállalatokat. Gyurcsány Ferencnek sikerült is elérnie, hogy a DK emberét nevezzék ki a BGYH élére – jelentette ki lapunknak Szőke László, aki ez elmúlt tíz évben vezette a vállalatot.

A korábbi igazgató elmondta: bár Karácsony Gergely főpolgármester azt hirdette, hogy szakmai alapon döntenek, a leváltása egyértelműen politikai okokból történt. – Ám a legtöbb fővárosi vállalattal ellentétben a BGYH esetében pontosan mérhetők, számszerűsíthetők az eredmények. Amikor átvettem a BGYH vezetését 2010-ben, 5,6 milliárd forint volt az árbevétel, a múlt év végén már 18,3 milliárd volt.

Tíz éve 670 millió forint veszteséggel működött a vállalat, a múlt évre várhatóan 4,4 milliárd lesz az eredmény. 2010-ben 2,9 millió látogatója volt a fürdőknek, most ez a szám már ötmillió felett van – sorolta Szőke László, aki a vezetői tevékenységének legfontosabb eredményei között említette, hogy 276 százalékra nőtt a vállalat fizikai dolgozóinak jövedelme.

– A Karácsony nevével fémjelzett városvezetés mindössze arra hivatkozva hangoztatta, hogy megrendült a bizalma a csapatomban és bennem, hogy egy közbeszerzési pályázatunkban az értékelés egyik szöveges része hibás volt. Ez véletlen hiba volt, a szöveges részhez kapcsolódó táblázatokban minden adat pontos volt. A hibát mi magunk vettük észre és jeleztük a Közbeszerzési Döntőbizottságnak, amely elismerte, hogy nem szándékos elírás történt, és nem is büntetett meg bennünket – fejtette ki az egykori igazgató.

Szőke vezetése alatt hat gyógyfürdőt fejlesztettek, téli használatra is alkalmassá téve azokat. Megújították a Rudas, a Paskál, a pesterzsébeti, a Dandár, a Palatinus és a csillaghegyi fürdőt. A fejlesztéseket önerőből, pia­ci alapon működve valósította meg a BGYH, állami támogatást csak energia előállítására kapott a vállalat, hétszázmilliónyi KEHOP-os forrás formájában.

Kárpáti András - ]]>www.magyarnemzet.hu ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Történelem (14) Tv fotel (65) Tereb (139) Jobbegyenes (1719) Politika (1571) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (5) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (484) Titkok és talányok (12) Gazdaság (644) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1448) Sport (729) Egészség (50) Kultúra (5) Heti lámpás (239) Mondom a magamét (4407)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>