Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Oszd meg és…

Oszd meg és…

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Európa legősibb kultúráját, a Magyar Királyságot még tovább nyeszetelték…

A divide et impera a Római Birodalom politikai módszerét kifejező elv, amely igazán naggyá Európában a XX. század elején vált, amikor az európai nagyhatalomnak számító Osztrák–Magyar Monarchiát az első világháborút követően a rivális hatalmak saját pozíciójuk megerősítése érdekében darabokra szedték, és ha már így benne voltak, Európa legősibb kultúráját, a Magyar Királyságot még tovább nyeszetelték…

Aztán fordult a kocka, és a korábbi haszonélvezők, a kis szláv nemzetek estek áldozatul. A meglepően sikeresen működő, éppen ezért nyugtalanítóan stabil Jugoszlávia hirtelen felrobbant, és újra felrobbantak a romok is. Hamarosan Macedónia is áldozattá válik. A sok kicsi, egymással nem túl jó viszonyban lévő délszláv ország pedig a jelek szerint nem lesz képes ellenállni az északra tartó iszlámnak. Az ügyesen összeácsolt Csehszlovákia is kettészakadt, Ukrajna egy kész csődtömeg.

Oszd meg és uralkodj! Magyarország hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy a határain kívülre szakított nemzetrészeket – ahol még van ilyen – szellemi és lelki, újabban nem kevéssé anyagi értelemben is a megcsonkított nemzettesthez kapcsolja vissza. A magyar nem százmilliós nemzet, nincsen hatalmas területünk, nincsenek tengerpartjaink, nincs hadiflottánk, sem óriási hadseregünk, a szomszédaink tegnap még kivétel nélkül az ellenségeink voltak, így mi nem léphetünk fel a megosztottság helyreállítására olyan megrázó őszinteséggel, mint az oroszok, akik az amerikai ügynökök által a Soros-terv szerint végrehajtott puccsal polgárháborúba taszított Ukrajnától egy határozott mozdulattal visszavették az ősi orosz földet, a Krímet.

A falkahad csaholt, Oroszország népe ünnepelt, Ukrajna kormánya lapított. Oszd meg és uralkodj? A válasz erre így szól: tartsd meg, és légy erős! Ahogy Nagy-Britannia vette vissza a jelentéktelen Falkland-szigeteket. Akkor senki sem csaholt, hogy úristen, micsoda önkény! Pedig aki ránéz a világtérképre, az láthatja, hogy a Falkland-szigetek egyértelműen Argentínához tartoznak. De a britek jól ismerték a magasabb szempontot: tartsd meg, és légy erős!

Nagyjából ez a helyzet most a Spanyol Királysággal. Van egy ország, amelyik nemzetállami létét a népek életkorával mérve nem is olyan régen teremtette meg, hosszú és gyötrelmes harcok árán, előbb az iszlám hódítók, utóbb a bolsevik agitátorok által feltüzelt polgárai ellen hadakozva. Volt egy fényes korszaka, a gyarmatosítások hajnala, amikor élen járván a távoli népek kirablásában, térdig gázolt az aranyban, és ebben nagyjából mindenki osztozott, aki Spanyolföldön élt.

Ám most e mesének mintha vége volna. Mintha volna egy terv arra, hogy az Ibériai-félszigeten minél több kicsi államot kell létrehozni. Aztán azokat majd jól egymás ellen kell ugrasztani: spanyolokat, katalánokat, baszkokat és persze a portugálokat. És akkor a francia–német tengely a szabadkőműves-hálózat segítségével, megszabadulván az időben kiugró angoloktól, végre akadály nélkül uralhatja Európa megosztott kis népeit. Még az északolaszokat kell itt-ott megbolondítani, nehogy a pizza felrobbanjon, aztán már meg is valósulhat Nagy Károly álma. Mégiscsak lesz Egyesült Európai Birodalom – nagyjából a Német-római Birodalom helyén…

Valahogy úgy gondolkodnak, hogy ha nem megy a nemzetek beolvasztásával, ha nem áramolnak be eléggé gyorsan a migránsok, akkor nosza, ugrasszuk egymásnak egy-egy nép gyermekeit.

Oszd meg és uralkodj…

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Politika (1581) Mozaik (83) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Egészség (50) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2383) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Tereb (141) Sport (729) Vetítő (30) Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6241) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1464) Belföld (8) Életmód (1) Gazdaság (667) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>