Ma 2021 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
Orbánék hatalmas nagy dobásra készülnek

Orbánék hatalmas nagy dobásra készülnek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez nagyon nagyot fog szólni!

Duna alatti vasúti alagút épülhet Kelenföld és a Nyugati pályaudvar között

Így jobb lehet a közlekedés a növekvő népességű agglomeráció és a külvárosok számára.

Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Kelenföld állomás és a Nyugati pályaudvar közötti, Duna alatti vasúti alagút lehetséges nyomvonalának, költségeinek és hasznainak vizsgálatára szolgáló megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) –]]> írja a PestBuda.]]>

A központ közleménye szerint a vasút fejlesztésével jobb lehet a közlekedés a növekvő népességű agglomeráció és a külvárosok számára, a várostérség környezeti szempontból fenntarthatóbban működhet, a rozsdaövezetek felszabadításával megújulhatnak a főváros belső részei és zöldfelületek, lakások épülhetnek. Budapest és agglomerációjának közlekedési hálózata túlterhelt, mert népessége folyamatosan nő, és a vasúthálózat a lehetőségei alatt teljesít.

A közlekedés fejlesztésében ezért kulcsszerepe van a vasútnak – írták.

A véglegesítés előtt álló Budapest Vasúti Stratégia szerint jól irányzott, összehangolt, Budapest nagyvárosi léptékének megfelelő fejlesztésekkel lehetséges és szükséges egy olyan a városi közlekedésbe beépülő, sűrűn közlekedő, a városon átjáró hálózatot képező vasúti rendszer kiépítése, amely több utas gyorsabb szállítására alkalmas és megbízható.

Az elővárosi forgalomban a vasúton ingázók száma akár hetven százalékkal is növelhető, ehhez azonban több vonatra van szükség, amelyek vagy több fejpályaudvari kapacitást igényelnek vagy olyan új vágánykapcsolatokat, amelyeken a vonatok áthaladhatnak Budapesten – közölték.

Kiemelték: a fejpályaudvarok bővítése Budapest belvárosában szinte lehetetlen, ezért a fővároson áthaladó vasúti szolgáltatások bővítésének kulcseleme azok kiváltása, tehermentesítése. Kiutat a fejpályaudvarok összekötése és átmenő rendszerű pályaudvarrá alakítása jelent – tették hozzá.

]]>Duna alatti vasúti alagút épülhet Kelenföld és a Nyugati pályaudvar között]]>

]]>www.mandiner.hu ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Nagyvilág (1454) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Jobbegyenes (1973) Gazdaság (657) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Tereb (140) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Politika (1576) Kultúra (6) Heti lámpás (252) Belföld (6) Történelem (14) Mondom a magamét (5137)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>