Ma 2020 október 25. Blanka, Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.
Orbánba akarnak beleharapni, nem az embereket féltik

Orbánba akarnak beleharapni, nem az embereket féltik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt én is bizarrnak tartom...

Megvallom, én is bizarrnak tartottam, hogy Gy. Németh Erzsébetre, a fővárosi önkormányzat főpolgármester-helyettesére jó tündérként tekintettem a mai Bayern München–Sevilla Szuperkupa-döntő kapcsán, ami sporttörténeti esemény, hiszen ilyen meccset Magyarországon még soha nem rendeztek.

De nem tehettem mást, hiszen napok óta harsogja a balliberális oldal a „k.rva jó képet” megrendező Bangónéval, az ingyen-BKV-val kampányoló Horváth Csaba zuglói polgármesterrel az élen, hogy itt, kérem, a meccsen emberkísérletnek lehetünk tanúi.
Értik? Emberkísérletnek! Mintha Josef Mengele, a náci hóhér itt járna közöttünk, hogy új fejezetet nyisson rémtetteinek. Az, hogy azok az idők már közel nyolcvan éve elmúltak, nem számít, csak az a fontos, hogy az emberkísérlet szó hallatán a nézőknek a hideg futkosson a hátán, meg jól odafigyeljenek arra, amire ilyen aljas eszközökkel a ballibek rá akarják irányítani a figyelmet. A szög persze hamar kibújik a zsákból, hiszen ők valószínűleg most sem a meccs ellen tiltakoznak, ugyan már, ők újfent Orbán Viktorba akarnak beleharapni. Őt akarják kegyetlen, az emberekkel még kísérletezni is képes szörnyetegnek feltüntetni.

Hát persze hogy politikai okokból. Azért, hogy ezzel is megpróbálják leamortizálni azt az őt magasba emelő politikai talapzatot, amivel tíz éve nem tud mit kezdeni a fantáziátlan és tehetségtelen, az őszinte szótól pedig egyenesen rettegő, de a pénzre és a hatalomra mindennél jobban vágyó ellenzék. Aminek érdekében még saját szavazóit is képes rendszeresen félrevezetni. Aztán ha rájuk voksolnak, mint tették a fővárosban Karácsonyékkal, akkor szépen elhúzzák a nótájukat. Nekik csak a harc a fontos, a konfliktus élezése, nem az emberek szolgálata, csak az, hogy 2022-ben kormányra kerüljenek végre.

Hát ilyen előzmények után kapcsoltam be szerda este az ATV-t, ahol a Híradóban éppen Gy. Németh Erzsébet kezdte a Szuperkupa-döntővel kapcsolatos mondanivalóját. Szépen elmondta, mi ilyenkor a dolga a fővárosnak, amit egyébként soha nem szokott megemlíteni. Ezért állt ketté az ember füle. Így szólt: „A fővárosi önkormányzat mindent meg fog tenni azért, hogy megóvjuk az embereket. Csúcsra járatjuk a BKV járműveit ebben az időszakban. Tehát minden autóbuszt, amit csak lehet, illetve a metrók is sűrűbben fognak járni a meccs helyszínére.”

Gondolták volna, hogy Gy. Németh valaha ilyet mond? Hogy segíti egy az ország számára nagyon fontos, rangos nemzetközi sportesemény zökkenőmentes lebonyolítását még a nehéz egészségügyi helyzetben is? S nem áll be a sorba politikai szövetségesei mellé, akik már két napja rendületlenül úgy óbégatnak, mintha valaki kiadta volna nekik a feladatot, hogy ezúttal az „emberkísérletes” narratívával kell ütni Orbánon?

Hát, gondoltam, ezt tényleg meglátogatta a jó tündér, aki anno Hamupipőkének is segített eljutni a bálba. Aki a rajzfilmben tökből hintót, egerekből lovat, lóból lovászt, kutyából inast varázsolt, Hamupipőkére pedig csodaszép báli ruhát költött, hozzá egy pár csillogó üvegcipővel. Lelki szemeimmel legalábbis így láttam a képernyőn Gy. Némethet, akin a nézők közül is többen azt vehették észre, hogy a jó ügy szolgálatától tovább szépült, s együttműködést sugárzó szavaitól a ruhája is egyenesen bálinak hatott. És csak győzködött, győzködött bennünket arról, hogy a főváros mennyire jól akarja elvégezni a feladatát, mennyire a közjót akarja szolgálni. Komolyan mondom, jól állt neki ez a pozitív, együttműködőnek látszó magatartás.

De a varázslat sajnos a monológ végén egy csapásra megszűnt, amikor hozzátette: „De ezzel együtt emberkísérletnek tartjuk ezt a holnapi meccset.”

A jelek szerint tehát ő is megkapta a főnöki intelmet, neki is úgy kellett rúgni Orbánon, ahogy a többinek. Azzal a kupadöntővel, amelyet Budapest lényegében ajándékba kapott, mert meg volt hozzá az ilyen nagyszerű mérkőzések megrendezésére alkalmas stadionja.

Emlékeznek, három hónappal ezelőtt, június derekán döntött úgy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága, hogy az idei európai Szuperkupa-mérkőzést szeptember 24-én a Puskás Arénában rendezik meg. Erre a nagy nemzeti örömet kiváltó döntésre azért volt szükség, mert eredetileg a portugál Porto rendezte volna a meccset, de ott a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét tartották meg.

Tudjuk, hogy júniusban is volt járvány, akkor is lehetett volna tiltakozni a megrendezés ellen. Akkor lett volna ideje. Igaz, akkor a meccs még messze volt, így az Orbán-ellenes tiltakozás nem ért volna célba. Ám ezzel a lehetőséggel akkor senki nem élt. Most viszont annak ellenére kiabálnak, hogy a szakemberek mindent megtettek azért, hogy a járvány közepette is a lehető legbiztonságosabb körülmények között rendezzék meg a meccset. Ezért lehet például a hatvanezres Puskás Arénának csak a harmadába nézőket beengedni. Ezért lehet szabadon gazdálkodni a vendégszurkolóknak felajánlott három-háromezer belépő felhasználásával. A spanyolok végül csak ötszáz jegy ellenében hoznak szurkolókat, míg a németeket 2100 drukker fogja kísérni. A külföldi nézőknek pedig a határon 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk.

A biztonság tehát mindenekelőtt. Arról nem is szólva, hogy a magyar bajnokság már hetek óta a megfelelő biztonsági intézkedések közepette, nézők előtt zajlik, s az égvilágon semmiféle egészségügyi probléma nem adódott emiatt.
De hogy ezúttal is a gyűlöletből fakadó Orbán-ellenes hergelés lehetett a szakmányban lebonyolított tiltakozóakciók fő oka, azt Horváth Csaba zuglói polgármester harcias szemben állása valószínűsítette leginkább. Ő ugyanis nem az illetékes MLSZ-hez fordult tiltakozásával, hanem egyenesen Orbán Viktorhoz, mondván, „amire a kormány készül, az nem focimeccs, hanem emberkísérlet”.

Hát, itt tartunk. Nem véletlenül írta Orbán Viktor minapi esszéjében, hogy „2022-ben döntő ütközetre készülnek. Nem lehet kétségünk, a hatalomért és a pénzért mindent meg fognak tenni. Nagy ütközet vár ránk 2022-ben. Készüljetek!”

A Szuperkupa-döntő, a Színművészeti s más események kapcsán is láthatjuk, az ellenfél nem vár, máris kint van a csatatéren, méghozzá teljes fegyverzetben.

Jó tündérek pedig csak a mesében vannak, bárhogy is vágyakozunk utánuk sokszor.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4875) Jobbegyenes (1876) Belföld (5) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Gazdaság (653) Heti lámpás (244) Tereb (140) Történelem (14) Irodalmi kávéház (491) Egészség (50) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Vetítő (37) Nagyvilág (1452) Kultúra (6) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>