Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
Orbán Viktor kényszerítésében látja a megoldást az MSZP

Orbán Viktor kényszerítésében látja a megoldást az MSZP

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ágika megszólalt

Az ellenzéki párt közleménye szerint a szocialista Internacionálé kongresszusán, Madridban tárgyaltak Iratxe García Pérezzel, az S&D frakcióvezetőjével. Arra kérték, hogy a Magyarországnak járó források ügyében segítsen a „közös szocialista álláspont” kialakításában.

Ennek lényege, hogy a magyar emberek kapják meg a támogatást, mert ebben a megélhetési válságban a magyar családoknak óriási szüksége van rá – írta az MSZP.

Ezzel egyidejűleg alakítsanak ki olyan menetrendet, amelynek teljesítésével „rákényszerítik” Orbán Viktor miniszterelnököt a jogállami normák betartására és a korrupciómentességre – fogalmaztak.

Egybehangzó a szocialista-szociáldemokrata álláspont arról, hogy a válságokat több szociális juttatással és állami segítséggel kell kezelni, mert a neoliberális gazdaságpolitika és az annak következtében kialakult egyenlőtlenségek fokozódnak, ennek árát pedig mindig az emberek fizetik meg – írták.

„A munkavállalók védelmét, a lakhatás biztonságát, a családok és a fiatalok jövőjének biztosítását, valamint a klíma- és környezetvédelemi problémákat közösen kell megoldanunk. Az emberi jogokért, a szociális biztonságért és a demokráciáért újra meg újra meg kell harcolnunk!” – idézték Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét a közleményben.

A kongresszus – amely Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt választotta elnökéül – fontos eredményének nevezték, hogy első alkalommal választottak nőt a Szocialista Internacionálé főtitkárának a ghánai Benedicta Lasi személyében.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Jobbegyenes (2819) Autómánia (61) Tv fotel (65) Gazdaság (711) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Sport (729) Tereb (146) Politika (1582) Vetítő (30) Mozi világ (440) Heti lámpás (320) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7668) Életmód (1) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>