Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Nyílt levelet írtak a ballibek

Nyílt levelet írtak a ballibek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ezt feltétlenül olvassák el!

A francia Le Monde-ban megjelent nyílt levelükben balliberális politikusok és megmondóemberek az új, “szélsőjobboldali” osztrák kormány nemzetközi bojkottjára szólítottak fel - derül ki a Deutsche Welle (DW) ]]>cikkéből]]>.
A levélírók arra szólítják fel az európai kormányokat, hogy ne legyenek hajlandók fogadni a hat “szélsőjobboldali” osztrák minisztert, és bojkottálják Ausztria soros uniós elnökségét 2018 második felében.

A ]]>nyílt levél]]> kezdeményezője Bernard Kouchner volt francia külügyminiszter és Benjamin Abtan, az Európai Alulról Szerveződő Antirasszista Mozgalom (European Grassroots Antiracist Movement, EGAM) alapítója és elnöke.
Az írás szerint “a nácizmus örökösei” kerültek hatalomra Ausztriában.

Az aláírók közt található a Nobel-békedíj egyik nyertese, Jose Ramos-Horta, Beate és Serge Klarsfeld veterán nácivadászok, Miguel-Angel Moratinos korábbi spanyol külügyminiszter, és a 70 éves Kim Campbell, aki 1993-ban néhány hónapon át Kanada miniszterelnöke volt.

Az aláírók együttesen elítélik azt a “kitapintható hallgatást és apátiát”, amely az új osztrák kormány december 18-ai beiktatásakor volt érzékelhető Európában. 

Mindeközben, állítják szakértők, az uniós polgárok véleménye megváltozott, és a konzervatív oldal támogatottsága jelentősen megnőtt Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban és Olaszországban, “és főleg Lengyelországban és Magyarországon”.

A DW cikke emlékeztet, hogy 2000-ben 14 EU-tagállam - a jelenlegi ENSZ-főtitkár, Antonio Guterres vezetésével - kölcsönös bojkottot hirdettek Wolfgang Schüssel osztrák kancellárral szemben, amiért koalícióra lépett a Jörg Haider-vezette FPÖ-vel.
Haider néhány hónappal később lemondott pártelnöki tisztségéről.

(SVÁ) - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2823) Mozi világ (440) Életmód (1) Gazdaság (713) Egészség (50) Vetítő (30) Tereb (146) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7708) Tv fotel (65) Politika (1582) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Történelem (18) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>