Ma 2023 március 23. Emőke napja van. Holnap Gábor, Karina napja lesz.
Nem vagyok jó keresztény!

Nem vagyok jó keresztény!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Döbbenetes agymosás a CEU-n

 

Nem lehetek az, hiszen az a jó keresztény, aki kiáll a bevándorlók mellett. Erre fut ki az egyik legolvasottabb portál legújabb agymosó interjúja egy "sztártörténésszel". A neve Yuval Noah Harari. Ja, bocs, író is, és azzal vezeti fel - hogy hatása is legyen az agymosásnak - a 24.hu a cikkét, hogy Harari az, akiért Orbán Viktor rajong. (Ennek az interjú fényében épeszű ember persze nem adhat hitelt.)
A hosszú interjú sporttörténelmet ír a rengeteg szenzációhajhász lyukra futással, hibás passzal és kapufával, hogy azután 96. percben berúgja a(z) (ön)gólt, és írója, na meg az írás megrendelője learassa a babérokat. (A zsét.)
A mondat, amely bizonyára elhangozhatott a CEU-n megtartott - Jé, ezt az egyetemet nem elüldözte a gaz Orbán?! - észosztáson, a következő: "Akik kiállnak a bevándorlók mellett, azok jó keresztények, és gyakorolják, amit Jézus tanított." (]]>https://24.hu/belfold/2019/05/09/harari-orban-nacionalizmus-interju/]]>)
Harari doktor - mert doktorátusa is van ám! - tehát, aki a Jeruzsálemi Héber Egyetemen végzett, megmondja a keresztényeknek - bár nem hiszem, hogy hemzsegtek a hallgatóság között a gyakorló keresztények - a tutit.
Akik kiállnak a bevándorlók mellett...
... a keresztény hívő, a Harari-féle keresztény nem az elesettek, a szegények, a menekültek mellett áll ki (Jézusom, mit tanítottál ennek a Hararinak?!), de a bevándorlók mellett.
Nos, Ahmed H., Hassan F. is ilyen bevándorlók, a CEU szerencsétlen, imígyen megvezetett, Harari szavain csüngő hallgatósága meg mostantól abban a hitben él, hogy ezek mellett ki kell állni.
Nosza, kedves Harari, kedves CEU-s professzorok, Ignatieff rektor úr, a terrorista Ahmed H. már egy ideje várja, hogy kiálljon mellette valaki, és befogadja! Mondjuk Harari úr(?) meleg fészke, otthona bizonyára pontosan megfelelne neki.
Bár nem biztos, hogy keresztény, mutasson példát, fogadja be a bevándorlók eme elhíresült példányát, hátha akkor számolatlan követője akad majd a gyakorló keresztények között is.
A magam részéről viszont ridegen elzárkózom attól az álkeresztény maszlagtól, amelyet ön, a meghívó intézmény és elvbarátai mantráznak.
A magam részéről én egy más jó keresztény vagyok, és mivel Harari tudomásom szerint a másságot igen-igen tiszteli, remélem engem is legalább annyira tisztel majd, mint én őt és elvtársait.

P.S.
Ha az idézett kijelentés nem hangzott volna el, akkor a történet talán még tanulságosabb...

Üdvözlet,
 KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Politika (1581) Vetítő (30) Jobbegyenes (2572) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (518) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6697) Mozi világ (440) Életmód (1) Gazdaság (676) Egészség (50) Flag gondolja (33) Történelem (15) Autómánia (61) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Belföld (8) Heti lámpás (261) Nagyvilág (1305) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>