Ma 2023 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
Jelbeszédzavar

Jelbeszédzavar

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Koncz Zsuzsa nem érzi jól magát a mai Magyarországon

 ahogyan azt a liberális médiumok jóvoltából tőle magától tudjuk. Sőt minap a Friderikusz Podcast vendégeként arról panaszkodott, hogy már a külföldi barátai sem értik, mi történik Magyarországon. Friderikusz gyermeteg alákérdezésén még a néző/olvasó is elpirult: ugye, a Kádár-rendszerben betiltott Jelbeszéd-album mostani újbóli kiadása azért indokolt, mert „újra Magyarországra szakadt a jelbeszédek szükségességének korszaka”? Hát hogyne, újra a jelbeszédek korszaka van, helyesel az énekesnő, „Az embernek lehet nagyon konkrét déja vu-je”.

Jelbeszédek korszaka? Ma, amikor Krúbi koncertjein percekig zúg a Mocskos Fidesz meg az Orbán, takarodj?

Nehéz követni Koncz Zsuzsát. (Akit egyébként Azahriah zenéje a Bugyi fivérek lakodalmas rockjára emlékezteti.) Pár hónapja az Rtl.hu-n arról tájékoztatta az olvasót, hogy a rendszerváltás után csak néhány esztendeig volt demokráciának nevezhető kormányzás Magyarországon. De ő nem a rendszerváltásban csalódott, hanem abban, ami utána jött. (Mondja az a dalnok, aki 1978-ban a kubai Világifjúsági Találkozón is énekelt, a nyolcvanas évek elején pedig aktív tagja volt a kőbolsevik Országos Béketanácsnak.) „Abban az oda-vissza teszetoszaságban, ami az elmúlt körülbelül tizenöt évet jellemzi, szinte lehetetlen szilárd pontot találni.” Legalábbis neki nem sikerült találnia. Korábban a Horn-, Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányoknál még voltak „szilárd pontok”. Sőt, csak azok voltak. Egy kommentelő ekképp összegez: „Kárpátiék lánya eltűnhetne már Földvár felé, félúton.”

Borítókép: Koncz Zsuzsa énekesnő (Forrás: Facebook)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (531) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Flag gondolja (34) Politika (1581) Mondom a magamét (7262) Gazdaság (694) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Belföld (10) Sport (729) Autómánia (61) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (282) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Jobbegyenes (2724) Tereb (146) Egészség (50) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>