Ma 2021 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
juhasz-futyul-coubcom-1000x600.jpg

Ne szűnjön meg az Együtt, csak nevezzék át!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Itt van a piaci rés Juhiék számára!

„A mai nappal úgy döntöttünk, hogy felszámoljuk az Együttöt, mint politikai, jogi entitást, tehát a párt megszűnik” – tudatta hétvégén Juhász Péter, és elszomorodtunk, hogy ezentúl eggyel kevesebb komikus vesszőfutásról számolhatunk be – úgy szakmailag, mint morálisan. „Kialakult egy olyan értékközösség, amely nem kívánja feladni azt a hitet, elvet, akaratot, szándékot, amit az elmúlt években magáénak tudott” – mondta az elnök, amiből világossá vált, hogy ő kicsit is elszomorodott a pokol tornácán. Érzelmi felindultságában azt is megígérte, hogy újra fogják definiálni magukat, és valahogy, valamilyen formában folytatják majd. Haladó (át)vedlés? Nem tudjuk, de láttunk már hasonlót. Mindannyiunk szomorúságát enyhítendő, ebben szeretnénk segíteni az egykori párt egykori elnökének.

A 0,66%-os Együtt tragédiájával egyidőben hozták nyilvánosságra a legújabb pártnépszerűség-méréseket, amelyek szerint a Fidesz-KDNP fölénye – ellenzéki szempontból – nyomasztóbb, mint valaha. Így a választások után két hónappal már a biztos pártválasztók 54%-a szavazna Orbán Viktor rezsimjére – persze nyilván csak félelemből és alultájékozottságból, hiszen a kinyomtatott internet még mindig nem volt képes megfelelő sávszélességet elérni vidéken. Látható, hogy a kormánypártok népszerűsége a teljes népességen belül is egészen kimagasló, 42%-os, a második helyezett Jobbik is csak ennek töredékét képes felmutatni, nem beszélve a többi kis pártról, köztük az MSZP-ről.

És akkor még adjuk hozzá a mérésekhez az elemzői konszenzusnak nevezett valósággörbítés százalékait, amivel a közvéleménykutatók magukat lepték meg a választások során!

Az ilyen méréseknél természetszerűleg mindig magasabb egy-egy párt támogatottsága a biztos pártválasztók körében, mint a teljes népességben mérve, hiszen a választópolgárok nagyjából egyharmada ki szokott maradni ebből az egész demokráciabuliból (az áprilisi 70%-os részvétel ritka magasnak számít). Őket csak simán nem érdekli a dolog és/vagy minimális információkkal sem rendelkeznek róla, illetve nem találnak olyan pártot az amúgy bőséges kínálatból, amelyre jó szívvel szavazhatnának.

Itt van a piaci rés Juhiék számára!

Nem lehet nem észrevenni a biztos pártválasztók között csupán 1%-ot elérő, a teljes népességben viszont 32%-os tömeget képező csoportot a grafikon jobb szélén. Csak a nevet rontották el Bajnai Gordon védencei, amikor az Együtt nevet adták a csúfos véget ért kezdeményezésüknek. De talán még mindig nem késő. Ha nem megszüntetnék a pártocskájukat, hanem átneveznék Egyéb Pártra, talán eszmélne ez a most még tétlenségre kárhoztatott, 32 százaléknyi választópolgár, és a legfőbb ellenzéki erővé emelné fel a gyermekei anyjával dulakodó elnököt meg a fikaevő cimbijét. Még Szabó Szabolcs is visszamehetne az Együtt útjára lépett LMP-ből.

Emlékszünk még a politikai tornaórák hősének, Fekete-Győr Andrásnak zseniális meglátására? Ő fogalmazta meg, hogy nem a tortát kell újraosztani, hanem új tortát kell sütni. Bár ő nem a hasábokra gondolt, hanem a tortagrafikonra, ahol szintén van egy hatalmas szürke tömeg, akiket még soha, senkinek nem sikerült megszólítani.

De talán most Egyéb Péternek sikerül.

Nem kell aggódni, ingyen, mintegy mikroadományként adtuk az ötletet. Használjátok egészséggel, Péter! A vén hülyét talán sikerül átvernetek, és akkor némi pénzmag becsorog a következő szűk négy évben is a számlára.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Irodalmi kávéház (504) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Nagyvilág (1455) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Történelem (14) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Belföld (6) Egészség (50) Autómánia (61) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Politika (1578) Jobbegyenes (2028) Mondom a magamét (5297)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>