Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Most Gyurcsány samesza ugrott Orbánnak

Most Gyurcsány samesza ugrott Orbánnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A Böszme táskacipelője csúnyán lejáratta magát.

A Közép-Európai Egyetem rektora továbbra is teljesen hülyének nézi a magyar közvéleményt. Időről időre sajtótájékoztatón állnak neki fenyegetőzni, hogy amennyiben eddig és eddig – most éppen december 1-ig – a magyar kormány nem írja alá az intézmény amerikai diploma kiadására jogosító felének, a CEU-nak a működési engedélyét, akkor kiköltöztetik az intézményt Bécsbe. Arról az egyetemi egységről van szó, ami egyszerűen nincs is! Értik, ami nem is létezik!

Ezért a módosított felsőoktatási törvény értelmében nem is adhat ki amerikai diplomát. A törvénymódosításig azért adhatott ki, mert privilegizált helyzetben volt, amit még az SZDSZ-es Magyar Bálint intézett el neki a Gyurcsány kormányban 2005-ben. Ezt Soros hálálkodó levelében külön meg is köszönte neki. (]]>Íme]]>) Ezért reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő helyesen Michael Ingnatieff rektor csütörtöki sajtótájékoztatójára, hogy ez nem más, mint „Soros-féle politikai blöff”. Hozzátette, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket „már ezerszer közöltünk velük”. A magyar szabályozást pontosan ismerő CEU azonban a tényleges megfelelés helyett inkább blöfföl, zsarol, fenyeget, próbálja a hazai és a nemzetközi közvéleményt a magyar kormány ellen hangolni.

Enyedi Zsolt rektorhelyettes az ATV-ben idézte a kormány javaslatait, miszerint „maradjon a Közép-Európai Egyetem magyar magánegyetemként itt és közös programokat indítson külföldi egyetemekkel”. Ez azonban számukra érdekes módon nem megoldás. Az igaz ugyan, hogy igazodik a magyar jogszabályhoz, s az is igaz, hogy egyetemek sokasága ezt zokszó nélkül betartja és ennek megfelelően működik. Köztük amerikaiak is, mint a Notre Dame vagy a McDaniel Collage. De ez nem számít. Enyedi szerint „nyilvánvalóan” az lehet a baj, hogy „létrehozatalában nagy szerepe volt” Sorosnak. Kerestem a felsőoktatási törvényben, hol találom meg azt, hogy Soros személye kizáró ok lenne bármilyen téren a felsőoktatásban. Képzeljék, nem találtam sehol.

Aztán következett az Egyenes beszédben Hiller István, az oktatás gyurcsányi időkbeli tótumfaktuma, amikor a privilegizációs szabályozást – az ő közreműködésével is – megteremtették a CEU-nak, s azt találta mondani, „a felsőoktatási törvény módosításának semmilyen szakmai alapja és indítéka nem volt.” Tehát vissza az egész! Érdekes, valamiért neki is ugyanolyan fontosak az egyetem számára a semmiért megadott kiváltságok, mint anno Magyar Bálintnak vagy most éppen a rendre zsaroló sajtótájékoztatókat tartó Ignatieff rektornak. S hogy a kör teljes legyen, s a sorosi privilégiumokat mai is foggal körömmel védő liberális társaság minden releváns tagja megszólaljon, Gyurcsány Ferenc Gréczy Zsolt szóvivő száján keresztül üzent ugyancsak az ATV-ben. Moslék Gréczy egyszerűen lehülyézte a minden felsőoktatási intézményre egyaránt érvényes szabályok mellett kiálló, a privilégiumokat megszüntető Orbán Viktort. Szó szerint ezt mondta. „Magyarországnak nem Gyurcsány Ferenc a problémája, hanem az, hogy éppen kitiltanak egy egyetemet Magyarországról. Magyarországot nyilvánvalóan egy nem normális ember irányítja.”

Láthatjuk, a jogállam lábbal tiprása mellett – az egyetemet a politikai harc eszközévé emelve – Orbánt gyalázza ez a magát a demokrácia bajnokának valló moslék szóvivő, akinek pártja nemcsak a kiváltságok megmaradásért küzd, hanem főképpen azért, hogy Soros György befolyása – migránsinvázió, kevert népességű Európa – a jövőben is meghatározó legyen – nyilván főleg rajtuk keresztül – Magyarországon.

Egyébként meg ki a fenét izgat, hogy kimegy-e Bécsbe az egyetem amerikai diplomákat osztó fele vagy nem? De ha itt marad, feleljen meg úgy a jogszabályoknak, mint a többi. Ha nem tetszik, akkor pedig menjen, ahova akar.

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Mozaik (83) Mozi világ (440) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Sport (729) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2823) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Autómánia (61) Mondom a magamét (7708) Vetítő (30) Heti lámpás (322) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>