Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Mit kerestek Isztambulban a moszkvai merénylők?

Mit kerestek Isztambulban a moszkvai merénylők?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kiderült a súlyos titok!

A krasznogorszki Crocus City Hall koncertteremnél elkövetett terrortámadás négy gyanúsítottja közül ketten Törökországban kaphattak utasításokat. Egy merénylőt azzal gyanúsítanak, hogy egy radikális prédikátorral állt kapcsolatban.

Februárban Isztambulból posztolt az (Oroszországban egyébként betiltott) Instagramon a moszkvai terrortámadás egyik gyanúsítottja – értesült a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. A 25 éves Samszidin ]]>Fariduni]]> nyolc fotót posztolt, van köztük, amelyen ő maga látható, egyes képek pedig a Fatih-mecsetben készülhettek. Fariduni a gyanú szerint radikális prédikátorokkal állhatott kapcsolatban.

A támadók közül ketten utasításokat kaphattak, amikor Törökországba utaztak, míg a többieket ]]>Oroszországban toborozták]]> – írja a Lenta orosz hírportál, hozzátéve, hogy olyan embereket választottak ki, akiknek korábban nem volta kapcsolata a radikális iszlámmal.

Az előzetes nyomozati adatok szerint a terrortámadás elkövetői körülbelül három-négy héttel ezelőtt találkoztak, és ezt megelőzően nem hagytak nyomot a radikális iszlamista csoportokkal való kapcsolatukról a közösségi oldalakon.

A pénteken a Moszkva nyugati elővárosában, Krasznogorszkban található Crocus City Hall koncertteremnél elkövetett, 137 életet követelő merénylet mind a négy gyanúsítottját elfogták és május 22-ig ]]>előzetes letartóztatásba]]> helyezték.

A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma eközben 182-re frissítette a sérültek számát. A meggyilkoltak között van egy örmény állampolgár is – jelentette az örmény külügyminisztérium.

Borítókép: Dalerjon Mirzojev, a moszkvai terrortámadás egyik elkövetője a bíróságon (Fotó: Olga MALTSEVA/AFP)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Sport (729) Kultúra (9) Történelem (18) Mozi világ (440) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Tereb (146) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7719) Belföld (11) Gazdaság (713) Vetítő (30) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>