Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Márki-Zayt utólérte a végzete

Márki-Zayt utólérte a végzete

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ingatlanbiznisz lett a veszte...

Áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter (független) polgármester Nagy Ernő helyi szocialista képviselő lányának -  fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján  Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője.

A politikus szerint az eset megmutatta, hogy milyen ember is valójában Márki-Zay Péter. Miközben a korrupció elleni fellépésről "papol", messze áron alul játszott át egy ingatlan egyik támogatója családtagjának - mondta Hegedűs Zoltán.

Elhangzott, hogy a képviselő lányának bérleti szerződése a lakásra tavaly december 17-én járt le. A meghosszabbítás feltétele lett volna, hogy a bérlő csatolja a közműszolgáltatók igazolását arról, hogy nincs tartozása. Ahelyett azonban, hogy a hivatal ennek hiányában elutasította volna a pályázatot, a Nagy Ernő képviselő vezette Lakásügyi Tanácsadó Testülethez fordult. A szocialista politikus pedig támogatta lánya bérleti jogviszonyának meghosszabbítását - mondta Hegedűs Zoltán. Hozzátette: a szerződéshosszabbítás a polgármester és az alpolgármester jóváhagyásával meg is történt.

Az év utolsó munkanapján, december 21-én pedig az önkormányzat, a polgármester által aláírt bérleti szerződés szerint 5,04 millió forintért eladta, az 54 négyzetméteres, a szakértői becslés szerint 8,4 millió forintra értékelt lakást a képviselő lányának - közölte a frakcióvezető.

Hegedűs Zoltán elmondta, korábban arra se volt példa, hogy a város fizetési haladékot adjon a vevőnek, Márki-Zay Péter azonban engedélyezte, hogy a lakás vételárát a képviselő lányának csak idén áprilisban kelljen kifizetnie.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) képviselő hangsúlyozta, a polgármester kétszer is megsértette a jogszabályokat: nem lett volna lehetősége a bérleti viszony meghosszabbítására, a közgyűlés jóváhagyása nélkül pedig nem értékesíthette volna az ingatlant.

Kis Andrea (MSZP) alpolgármester a sajtótájékoztatót követően újságíróknak elmondta, az ingatlan értékesítése során a korábbi városvezetés döntését hajtották végre. A közgyűlés a tavaly februári időközi választást követően módosította a helyi lakásrendeletet, a korábban pályázatot benyújtok számára azonban lehetővé tették, hogy az eredeti feltételekkel vásárolják meg az ingatlanukat.

Tatár Zoltán aljegyző közölte, a képviselő lányának jelenleg is érvényes bérleti szerződése van, bérlőként használja a lakást, amiért megfizeti az előírt díjat, a vételárat pedig április 1-jéig kell kiegyenlítenie.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (261) Sport (729) Életmód (1) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (518) Egészség (50) Nagyvilág (1306) Mozi világ (440) Történelem (15) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (8) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6707) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Gazdaság (676) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2577) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>