Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
Márki-Zay diktafonra esküszik

Márki-Zay diktafonra esküszik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Van egy stílus. Olyan libbal-féle.

A libbal legfrissebb sztárja, Márki-Zay Péter mindenhova bekapcsolt diktafonnal jár – mondja Hódmezővásárhely volt aljegyzője, akit a polgármester eltávolított, mert megcáfolta a „demokrata celeb” progresszív szavait. Márki-Zay szerint ugyanis csak polgármesterként tudta meg a város gazdasági adatait, mire az aljegyző finoman emlékeztette, hogy azok február 7-e óta olvashatóak voltak a világhálón. Az új, ellenzéki városvezető ezért kicsinálta.

Van egy stílus. Olyan libbal-féle.

Először is, csak ők rendelkeznek a bölcsek kövével. Ez feljogosítja őket arra, hogy bárkit megítéljenek, minősítsenek és vádoljanak. Ha valaki nekik – ne adj’ Isten, rájuk – tesz egy kósza megjegyzést, akkor az már maga a demokrácia elleni támadás.

A demokráciát meg ugye meg kell védeni… Így gátlástalanul rágalmaznak és csinálnak ki bárkit, aki nem fér bele az ízlésvilágukba.

A mostani hódmezővásárhelyi példa tökéletesen mutatja, mi lesz, ha ezek hatalomra jutnak. Helyén értsük, itt nem arról van szó, hogy párt-potentátokat utcára tesznek, vagy alkalmatlan munkatársaktól válnak meg.

Itt egyszerű emberek kirúgásáról beszélünk, akiknek egyetlen bűnük, hogy teljesítik munkaköri kötelességüket. Márki-Zay szerint Végh Ibolya aljegyző „politizált”, amikor kijavította az új polgármester szavait. Azaz felhívta arra a figyelmet, hogy ugyan jól hangzik, hogy Márki-Zay hatalomra kerülése után azonnal számtalan gazságot leplezett le a korábbi városvezetés munkájáról – de nem volt mit leleplezni. Hódmezővásárhely gazdasági adatait az év elején közzétették.

A libbal polgármester roppantul megsértődött, hogy nincs mit a nagy nyilvánosság elé tárnia. Hiszen ő ugye azzal kampányolt, hogy igazságot tesz, és felkutatja a bűnöket, bíróság elé állítja a felelősöket.

Hát ez most úgy sikerült, hogy utcára tett egy közalkalmazottat, aki igazat mondott.  

Márki-Zay állítólag mindenhová bekapcsolt diktafonnal jár. Amit a zsebéből előcsúsztat hallótávolságra, vagy „véletlenül” az asztalra tesz. Ez részben nem túl etikus, mert jobb körökben – azaz normális emberek között – illik előre szólni, ha felvételt készítesz egy beszélgetésről. Jogászkodásba se kezdjünk, hogy mennyire törvényes ez az eljárás.

A minap hallottam az egyik tévében Czeglédy Csaba ügyvédjét. Tulajdonképpen elismerte, hogy ügyfele egy köztörvényes tolvaj. De aztán elmagyarázta: ez valójában dicsőség, és az orbáni rendszer elleni férfias kiállás. Ezért őt nem csak felmenteni kell, hanem valami komolyabb állami kitüntetés is járna neki érte.

Na, most: diktafonnal magánbeszélgetéseket, hivatali csevejeket azok szoktak elsősorban felvenni, akik utána valamit manipulálni akarnak a hangoddal. Vagy előre sejtik, hogy önmaguk mentegetéséhez még szükség lehet valamilyen műbizonyítékra.

Nekem személy szerint se kedvem, se időm nincs a fent említett illetővel pereskedni. Gyurcsány Ferencről, Zuschlag Jánosról is mindig csak a legszebbeket írtam. Ezért megjegyzem: valószínűleg nagyon kedves és aranyos ember. Politikai karaktere azonban kétségbevonhatatlan. A libbal oldalon ezt akár bóknak is vehetik, arrafelé ez a siker mércéje.

 Szóval a következő tréfának semmi köze a fent említett szereplőkhöz, csupán a demokrata életszemlélethez.

A bíró ráförmed a tolvajra:
 Hogy merészeli azt mondani, hogy nem bűnös? Több tanút is idézhetek, akik látták, hogy lopott!
– Én még többet, akik nem láttak.
– Vádlott, miért ad elő nekem ma a tegnapitól teljesen eltérő történetet?
– Azért, bíró úr, mert már a tegnapit sem hitte el…

fotó: makohirado.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Kultúra (7) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7548) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Egészség (50) Belföld (10) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Sport (729) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2789) Tv fotel (65) Vetítő (30) Autómánia (61) Politika (1582) Szépségápolás (15) Gazdaság (705)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>