Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Lionék megkapják a pénzt

Lionék megkapják a pénzt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Hogy mennyire jó helyre kerül a pénz, íme a bizonyíték:

„Agyilag zokni, a nevét sem tudja leírni.” 100 millió forintjuk lesz a gyöngyöspatai romáknak önmaguk fejlesztésére.

A hónapok óta koronavírus uralta közbeszédbe bombaként robbant a döntés, miszerint a Kúria elutasította a gyöngyöspatai önkormányzat és a Hatvani Tankerületi Központ felülvizsgálati kérelmét, amely azt célozta meg, hogy pénz helyett természetben kártalanítsák a diákokat. Az önkormányzat és a tankerület mindvégig azt az álláspontot képviselte, hogy az iskola szegregált tanulóinak ne anyagi támogatást adjanak, hanem az eddig meg nem szerzett tudást pótolják. Az érvelés teljesen logikus, hiszen a képzettséggel értéket, így pénzt is lehet termelni, miközben az egyszeri pénzügyi forrás gyorsan elfolyhat.

A Kúria nem tartotta alaposnak ezt a felülvizsgálati kérelmet és fenntartotta a Debreceni Ítélőtábla jogerős döntését, ami azt jelenti, hogy ki kell fizetni 100 millió forint kártérítést 60 gyöngyöspatai cigány diáknak, akiket az ítélet szerint jogellenesen elkülönítettek a Nekcsei Demeter Általános Iskolában.

A szegregáció 2004-ben kezdődött Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején, majd 2011-ben az Orbán-kormány vetett véget az elkülönített oktatásnak. Idén januárban lehetett az első híreket hallani arról, hogy nagyobb összegű kártérítés érkezhet a településre.

A helyi romák közül ezt sokan annyira biztosra vették, hogy már előre hitelt vettek fel uzsorakamatra, mondván, hamarosan úgyis vissza tudják fizetni. A Kúriának köszönhetően bejött a számításuk. Mondjuk azt nem tudni, hogy állnak a kamat szempontjából ezen hitelek, de el tudjuk képzelni.

Januárban én is jártam a stábommal Gyöngyöspatán. Kérdezősködtünk, informálódtunk, forgattunk. Ekkor találkoztunk Emmával és unokáival, Ricsivel, illetve Lionnal. A két gyerek összesen 4 millió 600 ezer forint kártérítést kap. Ugyanakkor a nagymama őszintén bevallotta, hogy a pénzt nem a gyerekek képzésére költik, hanem házfelújításra. A beszélgetésből kiderül az is, hogy Lion „agyilag zokni, a nevét sem tudja leírni”. Miközben ezeket az információkat megtudtuk, Lion éppen nyakon rúgta kisebb testvérét, Ricsit.

Hogy mennyire jó helyre kerül a pénz, ez a videó is bizonyítja:

]]>VIDEÓ!]]>

A felvétel korábban elérhető volt a Facebookon is, azonban Zuckerbergék letiltották azt, mondván, sérti a közösségi alapelveiket. Lion Jean-Claude Van Damme-ot is ]]>megszégyenítő rúgását]]> a törléséig összesen félmillió ember látta.

Térjünk vissza a jelenbe! A Kúria döntését követően a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy rossz és igazságtalan döntést hozott a törvényszék. Horváth László azt is hozzátette, hogy az ítélet felrúgja a társadalmi békét. Illetve mivel egy kis településről van szó, az is komoly kérdés, hogy egyáltalán miből fogják tudni kifizetni a 100 milliós összeget. Hiszen ez jelen pillanatban csődhelyzetet eredményezne a gyöngyöspatai önkormányzatban.

Sajnos ottjártunkkor is már érezhető volt a feszültség a roma és nem roma lakosság között, hiszen utóbbiak folyamatosan azzal érveltek, hogy miért kapnak ingyenpénzt a cigányok, miközben semmit sem tesznek érte. A 100 millió forintos összeg nagyon komoly konfliktusokat fog szülni a településen, ez már most borítékolható.

Az évekig tartó pereskedést az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyereknek Alapítvány vitte végig, akiknek ezzel sikerült beárazniuk a szegregációt, ami tanévenként 500 ezer forintot jelent. A CFCF egyébként ízig-vérig Soros-szervezet, a legfőbb támogatójuk a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Egyértelmű politikai támadásról van szó, amelynek a Kúria csont nélkül zöld utat adott.

Akkor ízlelgessük ismét egy kicsit Budai Gyula 2017-es kijelentését, miszerint „minden bíró komcsi”.

Lehet benne valami.

Bohár Dániel - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (259) Irodalmi kávéház (513) Szépségápolás (15) Életmód (1) Vetítő (30) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Belföld (7) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Gazdaság (665) Mondom a magamét (6144) Mozaik (83) Mozi világ (440) Tereb (141) Politika (1581) Egészség (50) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2340) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>