Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Lilié a kocsisdíj

Lilié a kocsisdíj

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az ordenáré Pankotai Lili a TASZ díjának átvételekor megköszönte volt iskolájának, hogy megmutatták, milyen nem szeretne soha lenni.

Minap osztották ki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által alapított Szabad-díjakat. Az idén egy új kategóriában is hirdettek győztest a 18–25 évesek között. A TASZ ezt azért érezte fontosnak, mert szerintük ez a korosztály tud hitelesen és friss szemmel szólni a fiatalokhoz. Az elismerést Pankotai Lili kapta, aki az elmúlt év diáktüntetéseinek volt aktív szereplője, szervezője, és egy tavaly októberi beszéde után kényszerült iskolaváltásra. (A hamvas gimnazista emlékezetes szózatán még a békebeli kocsisok is elpirultak volna. Sokat merenghetett a cifra szóleleményeken.) Az ordenáré bakfis a díj átvételekor megköszönte volt iskolájának, hogy megmutatták, milyen nem szeretne soha lenni.

 

Kapronczay Stefánia, a TASZ stratégiai igazgatója az átadón arról beszélt, hogy ma Magyarországon minden társadalmi ügyekben aktív ember kockázatot vállal, az idei jelöltek viszont megmutatják, mire képes a közösség ereje akkor, amikor egyre több embert veszélyeztet az elmagányosodás.

Megkérdezném Stefánia szabadságjogász asszonyt: milyen kockázatot vállalt trágár Lilike? Egyszer is elvitte a nagy fekete autó, miután rojtosra káromkodta magát a pódiumon? Megjegyzem, korábban Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is mondott már egy ehhez hasonló épületes ökörséget: „Le a kalappal Lili előtt, felkötheti a gatyáját minden mai politikus – nyilatkozta a penetráns bakfisról. – Lili hozzáállása, felkészültsége példa az egész generációja számára.” „Felkészültsége?” Még a káromkodását is telefonról olvasta.

Igen, én is azt gondolom most, amit ön, kedves olvasó.

Borítókép: Pankotai Lili diák, slammer (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

Pilhá György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (531) Történelem (16) Életmód (1) Tereb (146) Kultúra (6) Jobbegyenes (2722) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Flag gondolja (34) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Heti lámpás (281) Belföld (10) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Politika (1581) Egészség (50) Sport (729) Mozaik (83) Mondom a magamét (7244) Mozi világ (440) Gazdaság (693) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>