Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Lehet-e hurok a glóriából Szabó Tímea esetében?

Lehet-e hurok a glóriából Szabó Tímea esetében?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A glóriának csak néhány centimétert kell lejjebb csúsznia, hogy hurok legyen belőle...

A glóriának csak néhány centimétert kell lejjebb csúsznia, hogy hurok legyen belőle – mondja Dan Mckinnon amerikai író. Csodálkoznak, ha e bölcs meglátás kapcsán nekem Szabó Tímea országgyűlési képviselő jutott eszembe? Aki glóriát képzelve a fejére, magából kikelve ordibált Orbán Viktorral a parlamentben, indulatosan hentesezte le Kásler Miklós minisztert, nevezte eszetlen hülye gyereknek Bokor Gábort, a Pesti TV riporterét. És ezek után valahogy azt érezte a néző, hogy Szabó Tímeának, akiről bennfentes körökben csak ügynökként beszélnek, szóval, hogy neki mindent szabad. Mindent, méghozzá büntetlenül.

Épp úgy, ahogy napjainkban a bíróság által elítélt Varju Lászlónak vagy Fekete-Győr Andrásnak, akik nemhogy lemondanának a mandátumukról, és eltűnnének a közéletből, hanem úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. Mintha pont nem arra tettek volna esküt, hogy a jogszabályokat megtartják, és van képük ártatlannak vallani magukat, és a helyükön maradni.

Most azonban mintha beállna valami, a publikum által nagyon várt, változás Szabó Tímea helyzetében. Mintha a glória kezdene néhány centivel lejjebb csúszni…

Tudjuk, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a napokban négy embert vett őrizetbe a III. kerületi önkormányzatot is érintő, vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanúja miatt zajló nyomozásban. A hatóság tájékoztatása szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A főügyészség azt írja, a gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. Időközben a bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről – a törvényi követelmények ellenére – nem gondoskodott.

Lapunk számolt be róla, hogy a hatóság munkatársai a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak. Úgy tudjuk, az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat. Az ügyben több név is előkerült a sajtóban, köztük a baloldal egyik fontos háttéremberéé, P. Gáboré.

Emlékezhetünk, a médiában Anonymusként elhíresült személy hozta nyilvánosságra azt a rejtett kamerás felvételt, amelyen a baloldali botrányokhoz köthető P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forintnyi pénzzel számolt el. Az álarcos ismeretlen állítása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről van szó. Idézet a videóból: „Négy valami jött, ugye?! Aha. Egy, egy, egy, egy, egy körülbelül. (…) Jó. Figyelj. Biztos, hogy megvan. Egy 4,8 jött körülbelül.” Videóbejátszás II.: „Ugye csináljuk a Szabó Timinek a kampányát, és azért ott tudod szórólapok vannak, újságok, f@szom tudja, minden.” Majd a külföldről érkező pénzekről beszélnek a felvételen: „Nagyjából úgy van, hogy kanyaronként egy ilyen 300-400 millió, inkább 400. Ezek valamit hoznak be a tengeren túlról, nem akarom részletezni. És annak az ellenértékét itt kapják meg.”

Szabó Timea a felvétel kapcsán azt állította a Hír TV-nek, hogy nem ismeri P. Gábort. „Nem ismerem P. Gábort. Most mondom. Tehát ön süket? Nem vett részt P. Gábor a kampányomban.”

P. Gáborról egyébként tudható, hogy 2020-ig a kispesti önkormányzatnál a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője volt. Szerepe azonban jóval túlmutatott ezen, hiszen a kiszivárgott hanganyagokon P. Gábort úgy emlegették, hogy bármit el tud intézni az önkormányzatnál. P. lényegében az MSZP-s Gajda Péter jobbkeze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott.

A szálak a Központi Nyomozó Főügyészség kétéves munkája nyomán kezdenek összeérni. Ha úgy tetszik, a glóriát lejjebb tolni Szabó Tímea nyaka irányába.

Sokan örülnének neki, ha egyszer a III. kerületben is helyére kerülnének a dolgok.

Horváth K. József

A szerző újságíró

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Belföld (11) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Gazdaság (713) Kultúra (9) Tereb (146) Vetítő (30) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7719) Sport (729) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322) Történelem (18) Politika (1582) Flag gondolja (36) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>