Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Lady Botox szerint lopják a Köztársaságot

Lady Botox szerint lopják a Köztársaságot

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A "csodaszép" Ildikó megszólalt.

A „civil” szót eltulajdonítsák a CÖF számára, ahogy a „békét” a Békemenetnek.

„Régebben a zsúfolt buszon, villamoson, de az áruházak ünnepi tumultusában is figyelmeztetett a hangosbemondó: vigyázzanak értéktárgyaikra, a tömegben zsebtolvajok tevékenykedhetnek!
Könnyű azt mondani. Pláne, hogy a zsebtolvajok mellett eszmetolvajok is ólálkodnak az ünnepi forgatagban.
 
Ellenük kevés lesz a táskát becipzárazni. Rutinosak: sikerrel loptak már mindenféle eszmét. A »nemzet«-tel kezdték, mára teljesen a magukénak tekintik. Akár a közpénz, elvesztette közérték-jellegét. Igaz, mi málén tűrtük, nem kiabáltunk, tán el is ment a kedvünk, hogy emlegessük. Hiba volt.
 
Csak vérszemet kaptak. Egy füst alatt ellopták az »együttműködés«-t is, egész rendszert neveztek el róla. Elvégre olyasmit érdemes lopni, aminek az ember maga híján van. Minél jobban utálták a civil szervezeteket, annál nagyobb szükségét érezték, hogy a »civil« szót eltulajdonítsák a CÖF számára, ahogy a »békét« a Békemenetnek.
 
De ki gondolta volna, hogy még a „köztársaság”-ra is szemet vetnek? Hiszen maguk akarták szemétre dobni.
 
»A köztársaság csak egy ruha«, üres szó, mondták már 2006-ban. Képesek voltak új Alaptörvényt hozni, több mint 500 törvényhelyet módosítani, az országhatáron a táblákat, a kormányszerveknél a levélpapírokat lecserélni, csak hogy mindenhonnan eltűnjön a »Magyar Köztársaság« megnevezés. Az erő és szuverenitás nélküli köztársasági elnök titulusában is csak lefokozásként hagyták meg. Látjátok, ennyit ér! – sugallják vele.
 
Jövőre tehát szíveskedjenek értékeikre fokozottan vigyázni. Ahogy Kossuth írta a köztársaság zászlajáról: »Lobogtassák azt erős kézzel fennen, magasan!« Magasból nehezebb ellopni.”
 
Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Jobbegyenes (2823) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7708) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Vetítő (30) Sport (729) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Mozi világ (440) Belföld (11) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Történelem (18) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>