Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
3d19acd032fea7d4c47b1774697bb857.jpg

Korszellem - Raktározni!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Változtassák meg a rasszista ételneveket! Ezt követeli az SOS Mitmensch osztrák emberjogi szervezet.” Háromszor rákattintottam a szalagcímre, hogy biztos nem valami poéngyáros fiatalok blogjára tévedtem-e véletlenül.

Mert manapság az ember naponta találkozik olyan hírekkel, amik nemhogy száz, de még öt éve is az úgynevezett „olcsó poén” kategóriába tartoztak.

„A holokauszt áldozatai beperelték az OTP-t”. Ezt is nemrég találtam. „Pert vesztettek magyar holokausztáldozatok szerdán az Egyesült Államokban azzal kapcsolatban, hogy perelhetik-e valamely amerikai bíróságon az OTP és az MKB bankot.

A felperesek azzal vádolják a bankokat, hogy »bűnrészesei és felbujtói« voltak a náci népirtásnak – jelentette a Bloomberg hírügynökség.” A MÁV-per befejeződött már? Ez volt az első, ami eszembe jutott. Aztán utánanéztem: 1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat, a mai OTP Bank jogelődje. De hát a tények a haladás szerelmeseit sosem zavarják. Sem a józan paraszti ész.

De, hogy visszakanyarodjak az osztrák emberjogi szervezet – ha majd az összeomlás után visszaáll a normalitás, az összes emberjogi bujtogatót ki kell toloncolni az országból, s előtte felelősségre vonni, Isten és a normalitás elleni vétségek miatt – cikkéhez, a szervezet főbűnözője, Alexander Pollak szerint az olyan kifejezések, mint a cigánypecsenye, négercsók, mélyen sértik a kisebbségek önérzetét.

Kint, a fejlett (létalapjaiban jobban amortizálódott) Nyugaton már pánikszerűen keresztelik át az ételeket. De nem csak a gyomortájéki, a szellemi étkekkel is baj van. Amerikában Mark Twain klasszikusát akarják „gyűlöletmentesíteni”, s a Huckleberry Finn kiadásaiból újabban kiollózzák a néger szót. Mivel mást nem tehetünk, mentsük a menthetőt.

Az olvasó ember sürgősen mindenből szerezze be a háború előtti kiadást, mert ki tudja, miket szednek majd ki Jókai, Mikszáth és Gárdonyi köteteiből. S ha jön a toleranciarendőrség, rejtsük mélyen a pincébe.

Pozsonyi Ádám - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Belföld (11) Politika (1582) Jobbegyenes (2825) Mozaik (83) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Életmód (1) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7725) Gazdaság (713) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>