Ma 2021 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
kerilaszlo00.jpg

Kéri László megvilágosodása

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kéri László valaha az Erős Pistához és a Piros Aranyhoz mérhető hungaricum volt, mint minőségi szürke kardigán

akinek a magyar belpolitikáról, különösen Orbán Viktorról szóló bölcs meglátásain társadalomtudósok százai nőttek fel és meneteltek boldogan a haszontalan munkanélküliség világába. De most, a tévedhetetlenség kőkardigánja – talán életében először – revideálta egyik fő tanát, ami a magyari ember hitványságáról szólt.

Ehhez elég volt végignéznie a tévében a „tiszta tekintetű civilek” tüncisorozatát, az 444! és a HírTV kreatív tudósításait, és rögtön rájött arra, hogy a magyar nép mégsem hülye, így mégsem kell leváltani minden szavazópolgárt ahhoz, hogy bukjon az Orbán-rezsim. És ebben az ihletett pillatatban rájött arra is, hogy a magyarok identitását mégsem a „sötét kuláktempó”, hanem a „lázadás a szabadságért” attitűd dominálja.

Azóta jobban alszik, szebbeket álmodik…

Se szeri se száma Kéri László olyan nyilatkozatainak, amelyeknek a valósághoz pont annyi köze van, mint egy átlag chemtrailéző oldalnak. De amilyen átalakuláson, véleményváltozáson, már-már megvilágosodáson ment keresztül az elmúlt hetek politikai eseményeinek lelkes szemlélése közben – az már inkább a vallásszociológia vizsgálódási körébe sorolandó.

Március 20-án még egy megtört Kéri László vinnyogott a Kálmán Olgával egyre mélyebbre süllyedő HírTv-ben. Arra a kérdésre, hogy annak ellenére, hogy „mindenki tudja”, hogy az Orbán-rendszer „hazugságokra épül”, hogy lehet, hogy még mindig a kormánypártot szeretik a legtöbben, azt az választ volt képes adni: nem a politikusok, hanem a nép a rossz, illetve a buta és szűklátókörű. (A népet pedig sajnos nem lehet leváltani.)

Vagy ahogy Kéri igen szerencsétlenül megmagyarázta ezt a szánalmas állítást:

„Van úgy, hogy a népszerűség oka valami rémesen sötét dolog. (…) Egy elem az nekem nagyon zavaró és most megpróbálom – legfeljebb nem jutunk a végére – szóval azon gondolkodom, hogy mi a vonzereje ennek a magatartásnak, ennek a macsó, ennek a gazdagodásorientált, megmutatjuk bármi áron a külvilágnak, mindenkinek, ezt nem tudom másként, munkacímen azt mondom: ez a kuláktempó. (…) A szerzés, az önmagáért való szerzés öröme. Ez a faja kulákmentalitás a magyar társadalomnak szerintem nagyon nagy részében rejtett örökségként ott van. (…) Ez lett ennek a Fidesz-korszaknak a lényege.”

És ha még ezzel nem merítette volna ki a magyarság gyalázásának bűntettét, akkor Kéri megtoldotta még egy csavarral:

„Ez a fajta későkulák mentalitás, ez a gyűjtögetés, a tulajdonszerzés öröme. (…) A magyar társadalomban szerintem milliókban ott van ez a szubkulturális érzület.

Tehát a megkeseredett Kéri Laci bácsinak még március 20-án az volt a véleménye, hogy minden menthetetlen, mert a magyarok hülyék, önzőek, természetük része a „kuláktempó”, azaz a zsigeri lopásvágy, amely áthatja a magyar népet, így a Fidesz rendszerszintű korrupciójával azonosulni tudnak a tömegek.

Ergo: a Fidesz népszerű marad a mélyen sötét gyűlölködésen alapuló politikával, mert a nép nagy része is sötét, és a nép nem váltható le… Vélte még akkor Laci bácsi.

Igazi egyetemi oktatóhoz, objektív és független politológushoz méltó érvelés…

Azután jött a tüncisorozat. Jöttek a hivatásos provokátorokkal felhergelt ezreinek lázadása a CEU mellet, Orbán ellen, a „szar bajszos” ellen, a Sándor palota fehér tulipánjai ellen, a Terror Házának homlokzata ellen, a Fidesz székház ellen… Soros mellett, stb.

Ez pedig olyan módon felvillanyozta a mi jó Kéri Laci bácsinkat, hogy azóta minden reggel megborotválkozik, normálisan reggelizik, a fogsorát is rendesen tisztogatja, illetve pontosan megtartja az óráit is. Mert a nép mégsem hülye! És ez nagyon jó hír Laci bácsinak!

Szóval ebben a mámoros, megvilágosodott állapotban érkezett az ATV stúdiójába is Húsvét utolsó napján. És egy kis „elemezgetés”, illetve Mészáros Antóniával való közös bólogatás után rá is tért a lényegi változásokra, melyeket a saját lelkiállapotában és az ebből fakadó véleményváltozásában tapasztalt. „Mi folyik az országban lassan két hete?” – tette fel a kérdést. „Civil szerveztek által megmozdított Magyarország.”  – válaszolta meg kissé túlzóan… Majd folytatta: „Április másodika óta, két hete, olyan tüntetéssorozatot lát, amit a Fidesz ebben nyolcadik éve tartó kormányzásában még így nem élt meg…” (8.12-től) És: „Ez a rendszer, ami itt van tudjuk, hogy hazugságokra épül (…) és akkor miért van az, hogy még mindig ők legnépszerűbbek” (18.50) Erre mondtuk, hogy „Itt jön majd a banánhéj-effektus, hogy olyanon fognak elcsúszni, amit előre senki nem gondolt volna.” A mostani „lázadás” pedig az a banánhéj (maradva a képzavarnál!), amelyen el fognak csúszni Orbánék, mert a tiszta tekintetű, romlatlan diákok és a politikai érdekektől mentes civilek bebizonyították, hogy a magyarok mégsem sötétek, nem hülyék és le akarják váltani a hazug orbáni diktatúrát….

A „megrázó erejű változás”, ahogy Kéri ]]>jellemezte]]> az elmúlt heteket, bebizonyította azt, hogy a magyar nép „nem nyel le mindent”. És bármi is lesz a vége ennek az egésznek, most már tudjuk, hogy „lehet lázadni a rendszer ellen.”

Szóval Kéri László két hét alatt eljutott a reménytelenségtől a győzelem szagáig, és mindehhez elég volt egy sorozatot végignéznie a tévében. Elég volt nyolcvanezer embernek „Orbán takarodj” skandálással kivonulnia, majd Gulyás Marciéknak megdobálni a Sándor palotát, ezer embernek lezárnia az Oktogont, meg egynek kitűznie az uniós zászlót a rádió épületére ahhoz, hogy a tapasztalt politológusunk megvilágosodjon és elhiggye, hogy mégsem hülye a magyar a nép és nem is a „kuláktempó” a legfontosabb attitűdje.

Más kérdés, hogy ha követjük Kéri László érvelését, akkor attól még, hogy hetven-nyolcvanezer ember az utcára vonult, a többi hárommillió nyugodtan maradhatna hülye, és kuláktempójú sötét Fidesz szavazó… de a részletekkel ilyen szinten egy objektív politológusnak nem érdemes túl sokat bíbelődnie!

Mindegy! A lényeg az, hogy Kéri László ismét reménykedhet abban, hogy egyszer talán bejön egy politikai jóslata.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Heti lámpás (254) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Gazdaság (657) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Sport (729) Történelem (14) Mozaik (83) Jobbegyenes (2008) Mondom a magamét (5229) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Nagyvilág (1454) Vetítő (37) Politika (1578) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>