Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Az igazi keresztény cégvezető nagyon megmondta a tutit az Orbán-rezsimről

Flag
5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Pósfai úr esete a Orbánnal.
Húsvéti üzenetben örvendeztette meg Magyarország népét a Decathlon nevű multicég magyarországi ügyvezetője,bizonyos Pósfai Gábor, aki "pártállástól függetlenül" ugyan, de azért nagyon bele akart kötni a miniszterelnöknek, a Magyar Időkben megjelent húsvéti interjújába. (https://444.hu/2017/04/17/en-kereszteny-emberkent-akar-ezt-ki-is-kerhetnem-magamnak-mondja-orban-viktor-husvetvasarnapi-beszederol-a-decathlon-ugyvezetoje)
 
Mondandója egyik lényege, hogy magát keresztény emberként meghatározva azon ütközött meg, hogy a miniszterelnök a gyakorta alpári hangnem kísérte tüntetések kapcsán így fogalmazott: az embernek bizsereg a tenyere.
 
Nos, ha Pósfai úr hithű keresztényként kicsit jobban elmélyedt volna vallásának tanításában, akkor talán tisztában lenne vele, a bűn nem az az önkéntelen reakció, amikor valakinek bizsereg a tenyere, hanem amikor a tenyér lecsap.
 
Ilyenre is akadt példa Magyarországon, de akkor a tenyér tulajdonosa "arányosnak és szakszerűnek" ítélte meg azokat a bizonyos csapásokat, miközben szemeket lőttek ki, viperával vertek tüntetőket, az elcipelteket kínozták, megalázták.
 
Akkor valahogy nem hallottuk a keresztényi szeretet jegyében tiltakozó Pósfai úr hangját sem. Persze, lehet, akkor épp karrierje építésével volt elfoglalva, hogy aztán majd a zsarnoki Orbáni-rendszerben mint egy multicég ügyvezetőjeként hirdessen összefogást, csodálatos szavakkal: "El kéne kezdeni építeni valami normális társadalmat" (...) "szétszakadva, egymásra fújva, egymást hergelve ez nem fog menni".

Igaz, hogy a tüntetésekből, az azokat kísérő hozzászólásokból sugárzik a gyűlölet, a 24.hu forradalmár újságírói már akasztani akarnak, de nyilván erről is Orbán tehet.
 
Pósfai úr legfőbb baja mégis az, hogy "aljasul megint előjön az uszítás, a magyar emberek tudatos egymással szembe fordítása". Ezt már Kunhalmi Ágnes is nehezményezte, mert szerinte ebben az élhetetlen országban szembefordították például a „rokkantnyugdíjast a rendes nyugdíjassal”, „egyetemi hallgatót a gimnazistákkal".. (http://magyaridok.hu/belfold/kunhalmi-es-ketagysejtuek-1568920/)
 
Talán a jókedélyű képviselőnő pártjának jól sikerült szlogenével ("Fizessenek a gazdagok") is egyetért Pósfai ügyvezető úr?
 
Nyilván majd erről is ír egy keresztényi posztot.
 
Maurer Zoltán