Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Kadhafi haverja demokráciát játszik

Kadhafi haverja demokráciát játszik

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ne higgyék, hogy jövőre nálunk április után másképp lesz.

Tony Blair brit ex-miniszterelnök visszafordítaná a Brexitet, mondván az emberek véleménye megváltozott, szavazzanak újra. Érdekes dolog ez a ballib oldalon: ha valami nem a szájuk íze szerint történik, lehet az akármekkora népakarat is, ők nem fogadják el. Csak az a demokratikus, ami nekik tetszik. Ne higgyék, hogy jövőre nálunk április után másképp lesz.

„Kedves Moammer!

Remélem, te és a családod jól vagytok.

Sajnálattal tudatom veled, hogy a brit kormány nem járt sikerrel a bíróság előtt a legutóbbi kiutasításos ügyben. Arra kértem a jogászainkat, vizsgálják meg a fellebbezés lehetőségét. (…) Fontos, hogy ne engedjük, hogy ez a döntés aláássa az Egyesült Királyság és Líbia között az utóbbi időben kiépült jó kapcsolatot. (…) Végezetül szeretném magam is megköszönni a kiutasításban nyújtott segítségedet. (…) És amint azt tudod, szeretném, ha a partneri kapcsolat a jövőben tovább fejlődne.

A legjobbakat kívánva:

a te Tonyd”

A fent idézett levél bő tíz éve íródott a Downing Street 10. alatt, amelyben a brit kormányfő kínosan magyarázkodik Moammer Kadhafinak, hogy miért van annyi macera a líbiai diktátor Londonba menekült ellenfeleinek Tripoliba toloncolásával. Értse a jó Moammer, ő Tony Blair mindent megtesz azért, hogy ezeket a „rossz fiúkat” Líbiában kivégezzék, de hát ott vannak a fránya formalitások.

De jó szándéka jeléül – no meg a líbiai földgáz kitermelési engedélyekért cserébe – Kadhafi fiát, a kedves Saifot máris minden formalitás nélkül felvették a London School of Economics-ra.

A „te Tonyd” aztán pár évvel később lelkesen támogatta a „kedves Moammer” kinyírását, Líbia vérbe fojtását. Volt a tapasztalata a dologban, korábban az iraki agresszióhoz az ő parancsára gyártott a brit titkosszolgálat hamis bizonyítékokat a vegyifegyverekről.

Mindezt csak azért idéztem fel hosszabban, hogy szemléltessem Tony Blair erkölcsi nagyságát, és rendkívüli vonzalmát a „jó ügyek” iránt. No, meg azt, hogy nem csak Magyarországon tud megélni egy hazugságon kapott politikus, hanem a nagyon demokratikus Nagy-Britanniában is. Persze aligha véletlen, hogy Gyurcsány jó ideig példaképének nevezte ballib politikust.

Na, most, ez a nagyszerű demokrata a napokban bejelentette, hogy vissza kellene csinálni ezt a Brexitet. Mert, hogy a britek hülyék voltak, amikor megszavazták az EU-ból való kilépést, de most már biztosan bölcsebbek lennének. Ha meg nem, akkor majd pár hónappal később lehet újabb referendumot tartani. Egyszer csak kijön a megfelelő eredmény.

Játsszuk újra folyamatosan a meccset addig, amíg végre mi nyerünk – vivát a híres brit sportszerűségre, ballib módon!

S, hogy ebben az esetben mi lesz a népakarattal? Ugyan kérem, az is van. Egyfelől Mr. Blair is ugye maga a nép. De ami fontosabb, hogy a nép olyan kitűnő fiai is ezt követelik, mint a Goldman Sachs globális pénzügyi csoport vezérigazgatója is. Lloyd Blankfein nem titkolja, hogy üzlettársai nevében is beszél: Oly sok minden forog kockán számunkra…

A britek a francot sem érdeklik, az üzlet a fontos, az fölülírhat népszavazást, választási eredményt is. Ne legyen sok kétségünk, jelen állás szerint április után nálunk is ez lesz. Hiszen már most rossz választási rendszerről, csalásról, manipulációról beszél a „demokratikus oldal”. Mi lesz itt az újabb pofára esés után?!

Ami nem csak azért fáj, mert megint lemaradnak a hatalomról és az államkasszáról. Nagyobb baj, hogy jönnek majd Mr. Blankfein és üzlettársai, és számonkérik a befektetéseiket.

Az pedig baromi fájdalmas lehet, még Kadhafi viszonylatban is…

Fotó: ]]>independent.co.uk]]>

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Vetítő (30) Nézőpont (1) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Sport (729) Jobbegyenes (2815) Mondom a magamét (7654) Gazdaság (711) Mozi világ (440) Életmód (1) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Tv fotel (65) Heti lámpás (319) Kultúra (9) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>