Ma 2020 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
novakelod-pszicho.jpg

Jobbikgenderista családmodell és a tartós béka hurrá

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Jobbikban lezajlott választmányi kristályéjszaka után most béke honol.

Vihar utáni csend. Novák Előd elfogadta, hogy Vona politikai értelemben kinyírta; a nyári szünetben határvédő tanfolyamra készül (Isten óvja az illegális határátlépőket), majd babarádiót szeretne beindítani. Nem csak a Jobbik, Előd is cukisodik.


Ugyan minden egyes fészes bejegyzéséből süt a harag és a sértettség és morális önigazolás, aminek ellenpontjában Vona és barátai, mint a történet gonosz szereplői állnak; mégis: Előd egyelőre meghunyászkodott. Dúró Dóra pedig bejelentette, hogy mindezek ellenére marad frakcióvezető-helyettes és folytatja a munkáját, hiszen a haza üdve előrébb való, mint a karrierválságba került élete párja, aki a pártelnökkel párhuzamosan a folytatásról győzködte. Állítólag.

És valóban ott folytatja, ahol a kongresszus előtt abbahagyta. Közlemény az oktatásról, néhány poszt a fityeszesek korrupciógyanús ügyeiről. Mintha mi sem történt volna.

Életszerűség. Hétfőn, plenáris ülésről fáradtan hazaérkezik Dóra. Puszit ad a kötényben babaételt készítő Elődnek. Majd lefektetik a gyerekeket és vacsorához ülnek. S mint minden normális családban, van néhány percük arra, hogy megbeszéljék, kivel mi, és miként történt. Előd megkérdezi Dórát, hogy mi volt a Parlamentben. Dóra elmeséli, hogy jól odasózott Orbánnak az azonnali kérdések órájában. Aztán előkészítette a holnapi interpellációját Balog Zoltán irányába, oktatásügyben. Frakcióülésen meg téma volt Volner valamelyik szuper szakmai törvényjavaslata, amihez Dóra hozzászólt. És így tovább… Sőt: Dóra megkérdezi Elődöt, hogy tud-e vigyázni szerda este a három aranyos gyerkőcre, mert fórumoznia kell mennie valahová az ország másik végébe. Előd igennel válaszol, majd belekezd a saját napjának elmesélésébe. A babarádióban interjút csinált Bartos Erikával, a legújabb Bogyó és Babóca volt a téma és nagyon jól sikerült a beszélgetés. Aztán az egyik szerkesztővel Halász Judit dalokat válogattak a holnap reggeli műsorba. Ja és Berg Judit nem jön a héten interjút adni… Nehéz mindennapok, fontos problémák…

Ha rátekintünk a házaspár múltjára: ez egyáltalán nem életszerű jövőkép. Novák Előd nem olyan típusú ember, aki ezt az életmódot bírná. De Dóra sem éppen a genderista családmodell megszállottja. Előd tizenhét éves kora óta tucatnyi mozgalomban mozgalmárkodik. Hetente szervez performanszokat, politikai botrányokat generál, lepofoztatja magát közepesen ismert bloggerekkel. Dobbal a kezében vonul a tüntetésen, hergeli a rend őrét, hátha letartóztatják, s elmondhatja, hogy politikai áldozat ő; naponta nyomja ezerrel a politikai közleményeket, vitázik, konfliktusokat vállal fel. El tudjuk képzelni, hogy Novák Előd ősztől babarádiót vezet majd? Hogy háziasszonyként működik a családban?

Ez a mostani, vihar utáni csend inkább tűnik számunkra vihar előttinek. Kizárt, hogy Novák Előd sokáig bírja a háziasszonyos, babarádiós szerepkört. Abszurd, hogy mamákkal és babákkal énekelje a “Ma van a szülinapom-pom-pom”-ot. Hogy oroszlános lajbi helyett kiskutyásban ugráljon.

Mert egyszerűen nem olyan ember. Nem erre született, nem ebben szocializálódott.

Jól láthatóak búcsúzó fészes bejegyzésein is, hogy burkoltan oda-odaszól Vonának. Például elbúcsúzik, majd megjegyzi, hogy a zászlóégetés, vagy a szovjet emlékmű megtámadása nem önálló akció volt, így csalódott, hogy Vona elhatárolódott akkor tőle, hisz előre egyeztettet a témában. (A mór megtette kötelességét a mór távozhat?) Vagy arra biztatja párttársait, szimpatizánsait, hogy maradjanak a Jobbikban, ne lépjenek ki a mozgalomból, aztán megjegyzi, fenntartja az alelnöki programját és azt a kiszivárgott belső, tagságnak szánt levelének tartalmát, amelyben gyakorlatilag a legdurvább korrupcióval vádolja meg Vona Gábort és Forrai Richárdot (közpénzt szerettek volna Novák állítása szerint magánpénzzé tenni). Vagy fenntartja azt is, hogy Vona lepaktált volna Simicskával, azaz nem támadja a Jobbik az oligarchát, cserébe naponta mehetnek a HírTV-be, s a Magyar Nemzet se fogja őket basztatni.

Szóval ez a hirtelen jött béke és csend nagyon gyanús. Jól láthatóan forrnak az indulatok a felszín alatt. A kérdés csupán az, hogy mikor törnek ki és milyen erővel feszülnek majd egymásnak.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (244) Irodalmi kávéház (491) Belföld (5) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Gazdaság (652) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (4864) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Egészség (50) Életmód (1) Nagyvilág (1452) Mozaik (83) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1870) Történelem (14) Tv fotel (65) Vetítő (37) Titkok és talányok (12) Sport (729) Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>