Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Isten és a puskapor

Isten és a puskapor

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!

Az óév utolsó napjaiban, december 21-én a Nemzeti Választási Iroda befogadta országos népszavazási kezdeményezésemet, ami a ]]>http://www.valasztas.hu/2017.-evi-orszagos-nepszavazasi-kezdemenyezesek]]> oldalon megtekinthető. Ez lett a 132. a tavaly benyújtott kezdeményezések körében, és így szól:

„Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Ha valakinek a kérdés ismerősnek tűnik, az nem a véletlen műve. Ez valójában egy korábbi kezdeményezés átdolgozása: „Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?”

Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök ezzel a kérdéssel indított aláírási kampányt tavaly októberben szektapártja, a DK közreműködésével a határon túli magyarság kirekesztésére. Gyurcsány rafináltabb volt, mint én, ő eleve nem nyújtott be a Nemzeti Választási Irodához népszavazási kezdeményezést, hiszen tisztában volt azzal, hogy javaslata alkotmányellenes, mivel senkinek sincs joga magyar állampolgárok alapvető jogait korlátozni. Nyilvánvaló, hogy az én kezdeményezésem is alkotmányellenes, mert bár sokan támogatnák aláírásukkal is azt, hogy az Őszödi Böszme ne szavazhasson, az Alaptörvény az ő jogait is védelmezi. A Nemzeti Választási Bizottság aktuális ülésén tehát elutasítja majd a kezdeményezésemet. Amit nem bánok, mert nem Gyurcsány Ferenc kirekesztése volt a célom, hanem annak megmutatása, hogy ez a felhívás amennyire alkotmánysértő, annyira veszélyes is.

Annak idején a pécsi uránbánya kimerülését követően a meddőhányó újrabányászásába fogtak, hogy azt a minimális urániumot is kinyerjék, ami a meddő kőzettel együtt került a selejtbe. Gyurcsány ezt a gyakorlatot követte, amikor a társadalom azon morális selejtjét akarta e felhívással magához vonzani, kibányászni az ismeretlenségből, akikben a korlátolt butaság akár a gyűlöletig fokozódik, ha arról van szó, hogy valakik jól megérdemelt alamizsnájukat fenyegetik.

Nem új találmány ez sem, emlékezzünk csak a 2004. december 5-i népszavazásra, amikor a liberálisok és a szocia­listák 23 millió román munkavállalóval ijesztgettek (lásd a plakátot). Ugyanez a gyűlölet-forgatókönyv hozta létre az úgynevezett „nolimpia” mozgalmat is, amely sikeresen megbuktatott egy évszázados álmot. A gyűlölet, a tagadás, az irigység hívei sokan vannak, de a szeretet és összefogás hívei szerencsére sokkal többen.

Az előző év a politikai terrorkabaré sötét fordulatait hozta el, és bármennyire is egységesen erős a jobboldali tábor, ez a terror a kezdődő vagy már talán javában zajló kampányban folytatódni fog. Nem árt tehát emlékezni és emlékeztetni arra, hogy kik ácsingóznak ott a túloldalon a hatalomért. Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Kultúra (6) Tereb (141) Egészség (50) Vetítő (30) Tv fotel (65) Nagyvilág (1465) Jobbegyenes (2340) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Életmód (1) Mozi világ (440) Heti lámpás (259) Gazdaság (665) Belföld (7) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6144) Politika (1581) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>