Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
Ismét gigatüntetésre készül az ellenzék

Ismét gigatüntetésre készül az ellenzék

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Már megint jönnek!

Önkényesnek tartják és nem fogadják el az MSZP és a Párbeszéd képviselői azt a büntetést, amelyet Kövér László házelnök javasol kiszabni rájuk a munka törvénykönyve módosításának parlamenti szavazásakor tanúsított magatartásuk miatt.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) kedden Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, nem értenek egyet Kövér László azon döntésével, hogy meg akarja vonni ellenzéki képviselők teljes havi fizetését. A házelnök önkényesen döntött, kettős mércét alkalmaz – hangoztatta.

Vitatta az Országgyűlés elnökének indoklását, hogy az ellenzéki képviselők a parlament december 12-i ülésnapján erőszakot alkalmaztak és megsértették a Ház méltóságát. Szerinte ezt a logikát követve a megbüntetett képviselők között kellene lenniük a kormánypárti politikusoknak is, akik – mondta – akadályozták az ellenzéki képviselőket a mozgásban, sőt lökdösték is őket.

Hozzátette: nem az ellenzékiek sértették meg a parlament méltóságát, hanem az az ülést vezető fideszes alelnök, aki nem engedte lefolytatni a “rabszolgatörvény” vitáját.

Azt mondta, nem lehet őket megfélemlíteni és megállítani, ezért hívják vasárnapra a budai Várba az embereket, hogy ]]>tüntessenek ]]>a Fidesz önkényessége ellen.

A büntetést hasonlatosnak nevezte az Állami Számvevőszék által kiszabotthoz. Az ÁSZ kifejezetten csak az ellenzéki pártokat bünteti az európai parlamenti és az önkormányzati választás előtt azért, hogy ne tudjanak indulni – mondta.

Kocsics-Cake Olivio közölte, február 18-án, a tavaszi ülésszak első napján tiltakozni fognak a “rabszolgatörvény” ellen, Kövér László “készítheti az újabb büntetéseket”.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke azt mondta, a “rabszolgatörvény” elleni tiltakozással az ellenzéki képviselők üzentek az embereknek, hogy van képviseletük az Országgyűlésben, a szakszervezetek pedig nincsenek egyedül a harcban.

A házbizottság csütörtökön foglalkozik a házelnöki javaslattal. Az MTI érdeklődésére kedden az Országgyűlés Sajtóirodája azt közölte, hogy Kövér László házelnök 29 ellenzéki képviselő – DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea, Tordai Bence és a független Mellár Tamás, Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett –  egyhavi tiszteletdíjának megvonását javasolja, mert a tavaly december 12-i ülésnapon megsértették az Országgyűlési törvényt azzal, hogy fizikai erőszakot alkalmaztak, illetve közvetlen fizikai erőszakkal fenyegettek, arra hívtak fel, vagy más kivezettetését akadályozták.

További kilenc képviselő – a jobbikos Ander Balázs, Rig Lajos és Stummer János, az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter – esetében az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartás miatt, illetve a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre, szavazásra vagy a szemléltetésre vonatkozó szabályait megszegése miatt a házelnök a  tiszteletdíj egyharmad havi megvonását javasolja.

(forrás:demokrata.hu)

]]>www.mindenszo.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Sport (729) Mozaik (83) Mondom a magamét (5290) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2024) Életmód (1) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gazdaság (657) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1454) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Tereb (140) Belföld (6) Kultúra (6) Politika (1578) Mozi világ (440) Heti lámpás (255) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>