Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
Ilyen kemény kritikát még nem kapott Heller Ágnes

Ilyen kemény kritikát még nem kapott Heller Ágnes

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy rém szavahihető ember... - Mi ebből nem kérünk!

Volt cionista a cionista világmozgalom tagjaként, volt kommunista a Magyar Dolgozók Pártjának, majd a Magyar Szocialista Munkáspárt reménységeként, volt Lukács György tanítványa, aki 1919-ben népbiztosként ártatlan embereket gyilkoltatott, volt szenvedő emigráns Aczél György kedvenceként, mivel ő kaphatott a férjével azonnal kék útlevelet 1977-ben, amikor még senki. Mindig volt külföldön munkája, taníthatott egyetemeken, nem fenyegették meg emiatt itthonról, s amikor a rendszerváltás hajnalán hazajött, harcos liberálisként mutatkozott be az SZDSZ oldalán, azóta is ehhez tartja magát. De jelleméhez az is hozzátartozik, hogy  Hankiss Ágnes által, a Magyar Országos Levéltárban felfedezett és közzétett levélben, amit a mozgalmár a Magyar Szocialista Munkáspártnak írt 1959-ben, elítélte az 1956-os „ellenforradalmat”, és helyeselte annak leverését.

Ő Heller Ágnes filozófus, akadémikus, a megmondó ember, aki nemrégiben a Jobbikot próbálta tisztára mosni, és a zsidózó szélsőjobboldali pártot alkalmasnak találta, hogy a liberálisokkal, a szocialistákkal szövetséget kössön.

A múltja sem patyolatfehér, de a jelenben is mindig tesz valamit, amivel mocskolhatja szülőföldjét, amivel sározhatja azokat a magyar ikonokat, akik – vele ellentétben – valóban számítanak.

Az 1957-ben megjelent, Az erkölcsi normák felbomlása – Etikai kérdések Kosztolányi Dezső munkásságában című tanulmányában megbélyegezte Kosztolányi Dezső munkásságát, kimutatta benne a dekadens polgári erkölcs megnyilvánulási formáit. A hanyatló erkölcsű, dekadens, nihilista polgári osztály írójának nevezi. Könyvével, szellemiségével sokat ártott Kosztolányi megítélésének. Heller azonban ma már nem vállalja a Kádár-korszak hajnalán született művét. De az ilyen karriertől és anyagiaktól vezérelt, elvakult kommunista ideológusok, a liberális kánon vezető filozófusai miatt tették a magyar irodalomban, kultúrában lehetetlenné a többi között Herczeg Ferencet, Márai Sándort, Sinka Istvánt, Nyírő Józsefet, Wass Albertet, Kós Károlyt, Hóman Bálintot. Könyveiket másokkal együtt tiltólistára tették, és csak a rendszerváltás éveiben oldódott fel ez a zárlat. Többen akadémiai tagságukat még poszthumusz sem kaphatták vissza.

Ungvári Tamás szerint – akit nehezen lehet jobboldalisággal, túlzott nemzeti elkötelezettséggel vádolni – Heller Ágnes korábbi marxista ideológiájától és politikai állásfoglalásaitól hiába próbál szabadulni, az akkori és a mai kor szellemében újra kiadni korábbi művét kockázatos (kigyomlálva a Marx-idézeteket), hiszen nincs két Heller. Az akkori nemzedék arroganciájának példájaként feleleveníti, hogy mindenhez értett: Arisztotelészről és klasszika-filológia kérdésekről úgy írt, hogy nem is tudott görögül. Emiatt még az Akadémia is bírálta.

A kacskaringós utat megjárt „szavahihető ember” 2011 márciusában rövid előadást tartott a Európai Parlamentben. Az előadás egyik momentuma (Heller Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő felvetésére kijelentette, hogy 2006 októberében „no one was shot, no one was tortured”„senkit sem lőttek le, senkit sem kínoztak meg” vagy „senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg”) a kétértelműsége miatt újabb felháborodást keltett a magyarországi közvéleményben.

2017-ben azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor leváltása érdekében a Jobbikkal is össze kell fognia a baloldali pártoknak. Heller meglátása szerint csak így váltható le a kormány.

Heller Ágnes, a szavahihető, a régi bolsevista most megint rátett egy lapáttal, hogy jól bele lehessen rúgni a magyarokba.

Kapitális hazugságai mindent felülmúlnak. Svédország, Brüsszel és Németország után most Spanyolországot találta meg. A zsarnokság, ami Európa szívében születik – ez volt Heller Ágnes spanyol nyelvű írásának a címe, ami az El País nyomtatott kiadásában jelent meg néhány napja. Erről a HVG adott hírt. Heller többször több helyen kifejtette már – az utolsók között magyarul is, 2017-ben az Élet és Irodalomban –, hogy „Magyarországon ma zsarnokság van. Egy zsarnok uralkodik felettünk – akárminek nevezzük is“. Most Heller azt írja a spanyol lapban, hogy Orbán illiberális rendszerét sokan sokféleképp próbálták már leírni, fasizmus, autokrácia, maffiaállam, szupernacionalizmus, de a filozófus szerint itt valami újjal állunk szemben. Ezért használta ő a zsarnokság szót, vagyis türanniszt.

Orbán könnyűszerrel veri vissza azokat a támadásokat, amelyek fasizmusnak nevezik rendszerét, ugyanis léteznek ellenzéki pártok, halálbüntetés pedig nincs – írja Heller, majd hozzáteszi: ugyanígy tesz az autokrácia-bélyeggel is. A populizmus sem találó kifejezés, a populisták nem hizlalnak oligarchákat, így marad a zsarnokság mint leirat, bár más neve még nincs a rendszernek.

Ugyanis az orbáni Magyarország egy modell – állítja Heller Ágnes, a lukácsista iskola jeles képviselője.

Aztán következtetéseivel Heller elér a csúcsra és kemény üzenetet fogalmaz meg: „A választásokon elért győzelem legitimálja Orbánt és kormányát. De ma, a világ számos részén, választanak meg zsarnokokat. Azonban ezek a rendszerek nem demokráciák, hanem zsarnokságok. Ma csak a liberális demokráciákat nevezhetjük demokráciáknak, Orbán illiberalizmusa nem az.”

Heller Ágnes, a tévedhetetlen feje tetejére állítja a demokrácia alapelvét, a népfelség elvét.

Tehát a demokratikusan, az Európai Unió megfigyelői által is szabadnak ellenjegyzett választás nem más mint a diktatúra felé vezető út, s így a parlament által megválasztott miniszterelnök csakis zsarnok lehet. Egy kivétel van, ha a nép liberálisokat, kommunistákat, baloldaliakat, zöldeket , gender hívőket és miegymást választ. Az már  demokrácia. Heller szerint. S higgyük el neki!

Akkor viszont a görög demokrácia is zsarnokság volt. Igaz, a rabszolgatartás miatt nem nevezhető színtiszta modern európai demokráciának. De mégis, a demokrácia bölcsője akkor nem az ókori Görögországban keresendő?

Látszik, a marxista filozófus nem tud elszakadni a gyökerektől és saját szája íze szerint formálja a demokráciákat zsarnoki uralmakká.

Végül spanyol olvasóit azzal fárasztja, hogy a zsarnokok és a zsarnokságaik mindig elbuknak. De az még nem látszik, hogy ez mikor jön el, illetve az is kétséges, hogy milyen állapotban lesznek a magyarok, amikor újra kell kezdeniük – fejti az álmot Heller. Figyelik? A szavahihető megmondó ember túllép minden határon, és nekiáll (le)minősíteni a magyarokat. Milyen állapotban lesznek? Azaz még gyengeelméjűeknek, frusztráltaknak meg vakoknak is gondol minket. De csak addig, amíg a hasonszőrüeket, a liberálisokat, a quislingeket, a labancokat, az idegen érdekeket képviselő hazátlanokat nem fogjuk bejuttatni a hatalomba.

Remélem, ehhez a magyarok többségének lesz néhány szava!

Mindenesetre ez a hölgy a hosszú élete során Rákositól Kádárig, Kádártól Grósz Károlyig, Antalltól Hornig, Medgyessyig, Gyurcsányig, Bajnain át Orbánig, azaz napjainkig mikor szolgálta a hazáját, mikor védte meg, mikor állt ki Magyarország mellett? Az emlékezet nem tud ilyenről.

Eszmetársai a nemzetellenességet már hagyományként folytatják: Újhelyi, Gyurcsány, Jávor, Dobrev, Szabó Tímea, Bangóné és a többi „anyaszomorító” a szégyenérzet nélkül szolgálják a nyílt társadalom, a multikulturalizmus, a bevándorláspártiak és a globális háttérhatalom érdekeit. Heller és elvtársai megalapoztak nekik.

Mi ebből nem kérünk.

Stefka István - ]]>https://azoreg.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Politika (1578) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Tereb (138) Heti lámpás (255) Belföld (6) Gazdaság (657) Mozaik (83) Mozi világ (440) Sport (729) Nagyvilág (1456) Gasztronómia (539) Egészség (50) Életmód (1) Történelem (14) Jobbegyenes (2046) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (504) Mondom a magamét (5363)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>