Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Így született a moslékkoalíció

Így született a moslékkoalíció

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Jó étvágyat!

„Valaki egyszer azt mondta, hogy ha összetesszük a zsömlét, a húst, a sajtot és a salátát, akkor hamburgert kapunk, ha viszont mindezt összedaráljuk, akkor moslékot. Így született a moslékkoalíció kifejezés. Ez egy képletes hasonlat, jelen esetben azonban csak úgy helytálló, ha a zsömle már teljesen kiszáradt, a hús rég megromlott, a sajt penészes, a saláta belsejét pedig kukacok rágják.

Gondoljuk végig milyenfajta moslékot kapunk, ha ezeket a hozzávalókat daráljuk egybe! És hogy miért írom mindezt? Vegyük górcső alá, pontosan milyen politikai erőkről is van szó:

  • MSZP: A kommunista állampárt utódszervezete, mely vagyonát, szervezeti hálóját és hatalmát az elnyomó rendszernek köszönheti.
  • DK: Egy olyan családi vállalkozás, amelyet a kommunista elit legfelsőbb köreihez tartozó Dobrev-klán működtet, hatalmi központja pedig az a villa, melyet Dobrev Klára nagyapja azért kapott jutalmul, mert kötél alá küldte Nagy Imrét.
  • LMP: A párt, amely komolynak indult, aztán vicc lett belőle. Egyáltalán meg tudja mondani valaki, hogy ki az LMP elnöke?
  • Momentum: Az új SZDSZ, amely legfőbb politikai teljesítménye sokáig a budapesti olimpia kivégzése volt, aztán sikerült még lejjebb menniük, amikor több alkalommal is román pártoknak kampányoltak az erdélyi magyar pártokkal szemben.
  • Jobbik: Egy újhullámos szélsőjobboldali képződmény, melynek EP-képviselője listázná a zsidókat, egyéb prominensei pedig holokauszt emlékművet gyaláznak és annyit zsidóznak, hogy Csurka István kiscserkésznek tűnne mellettük.
  • Párbeszéd: Az egyetlen párt, amely valaha elhagyta nevéből a Magyarország kifejezést. Azért valamit mégis tudhatnak, mert valós társadalmi támogatottság nélkül is van frakciójuk az Országgyűlésben és ők adják Budapest főpolgármesterét is. Igaz, nem minden arany, ami fénylik, mert Karácsony Gergely legutóbb egy olyan jelöltnek kampányolt, aki Budapestet csak „Judapestként” emlegeti.

Jó étvágyat!”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

Koivács István

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (535) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Nézőpont (1) Belföld (10) Sport (729) Gasztronómia (539) Egészség (50) Tv fotel (65) Gazdaság (698) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7420) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2761) Mozi világ (440) Heti lámpás (305) Életmód (1) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>