Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Horn igen, Horthy nem

Horn igen, Horthy nem

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A kormányzót még a győztesek sem tekintették háborús bűnösnek.

 

Szobrot állított Horthy Miklósnak a Mi Hazánk Dúró Dóra házalelnök parlamenti irodájában, mire a Momentum Kövér Lászlóhoz szaladt: világért se engedje a szoborállítást! A hétvégi Tranzit-vitán nagyot égő Gelencsér elnök helyett Lőcsei Lajos honatya fogalmazta meg az aggodalmukat: „Aki ma Magyarországon Horthy-szobrokat állít, az a kirekesztés politikáját akarja normalizálni.” (A Göncz Árpád városközpont és a Horn Gyula-szobor avatásánál bezzeg hallgattak, mint hal a szatyorban. Az nem volt kirekesztés.)

A házelnök persze elhajtotta Lőcsei Lajcsit: „Az alelnök döntése, hogyan rendezi be dolgozószobáját.” Két párt, két módszer: az egyik alkot, a másik – ahogy szokta – rombol(na)… Horthy Miklós személye ma is jó alkalomnak látszik megosztani a nemzetet. Alapos munkát végzett a kommunista „történelemtanítás”. Ma is azt az embert próbálják besározni, aki még Hitler szövetségeseként is be mert fogadni lengyel menekülteket, s aki a német megszállásig megtagadta a magyar zsidóság deportálását.

 

Ahogyan egy alkalommal Orbán Viktor is megfogalmazta: Horthynak (és Bethlen István miniszterelnöknek, Klebelsberg Kunó kultuszminiszternek) köszönhetjük, hogy az elvesztett első világháború, a vörösterror és a trianoni diktátum sem tudta maga alá temetni a nemzetet. A kormányzót még a győztesek sem tekintették háborús bűnösnek, csak a ránk ültetett új vezetők, Rákosiék, Kádárék, Gyurcsányék… Az ő „történelemkönyveikből” szívhatták magukba ezek a Lőcsei Lajcsiék a nemzetmegosztó gyűlöletet. Vajon látta-e már momentumos ifjú a kenderesi Horthy-mauzóleumban a „Hálás magyar zsidóság” feliratú koszorút?

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Mondom a magamét (7710) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Tereb (146) Mozi világ (440) Vetítő (30) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (713) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Szépségápolás (15) Sport (729) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Egészség (50) Életmód (1) Heti lámpás (322) Jobbegyenes (2824) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Autómánia (61) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>