Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
A kirúgott műsorvezető csalódott, és kitálal a HírTV-ről

A kirúgott műsorvezető csalódott, és kitálal a HírTV-ről

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Feszültség a sajtószabadság utolsó bástyájában.

Szöllősi Györgyivel, a HírTV létszámleépített műsorvezetőjével készített interjút a Független Hírügynökség. Arra a kérdésre, hogy voltak-e belső feszültségek Simicska hírcsatornájánál így válaszolt:

„Voltak. Egyébként mindenhol vannak. De itt a legrosszabb az volt, hogy a HírTV-ben korábban nem voltak, én nem érzékeltem. A főszerkesztőnk villámhárítóként működött, legalábbis valahogy így képzelem el, ezért szerintem hozzánk nem is sok minden jutott el és egyáltalán nem foglalkoztam vele. Elég sok kritikát kapott úgyis az ember, de újságíróként a legjobb, ha mindenhonnan ütnek. Erre azért rájöttem az évek alatt, így ez sem bántott. Végeztem a dolgom és többé-kevésbé megpróbáltunk alkalmazkodni. Úgy tűnik nem sikerült. Úgy tűnik, be kell látnom, hogy ez nekem nem annyira megy. Ne arra gondolj, hogy utasításokat kaptunk és nem hajtottuk végre, ilyen nem volt. Finom jelzés már igen, és akkor az ember elkezd rosszat sejteni….”

Egy ilyen finom jelzés lehetett két éve, amikor a tulajdonos leszerződtette az ATV-től Kálmán Olgát, aki kitúrta Szöllősit a főműsoridőből. A riporter azt is bevallja, csalódott, amiért fokozatosan háttérbe szorították, majd a Jobbik és Simicska számára kudarccal végződő választás után elbocsátották. Ekkor történt, hogy egycsapásra kiégett belőle a „hihetetlen naivitás”.

Pedig hát a miniszterelnököt nyilvánosan g..inek nevező és ügynökmúlttal vádoló tulajdonos már az elején olyan szépen leaszfaltozta a sajtószabadság végtelenbe vezető útját, hogy az Szöllősi számára garancia volt a kiegyensúlyozott szakmai munkára. Bizonyára azt is a pártatlan működés biztató jelének vette, hogy a tulajdonos fia kétharmadot jósolt a Jobbiknak és beígérte a fideszeseknek a nemi szervük levágását.

Ha valaki ezek után is azt gondolta, hogy független, az tényleg naiv. Szakmailag.

Szikszai Péter - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Gazdaság (713) Vetítő (30) Mozi világ (440) Életmód (1) Mondom a magamét (7719) Egészség (50) Flag gondolja (36) Történelem (18) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Sport (729) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Kultúra (9) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>