Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
Hatvannyolcasok és kilencvenesek

Hatvannyolcasok és kilencvenesek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Doktor Miniszterelnök Úr szólott a népéhez Tusnádfürdőn. Az irány ki van adva, más dolgunk nincs is, mint követni azt.

De kik azok a hatvannyolcasok?

Ha komolyabb elemzést akarnánk végezni, azt mondanánk, hogy az az újbaloldal, amelyik a '60-as évektől kezdve megszállta az egyetemeket, a tudatipar szinte minden szegmensét, általában a kultúrát – követve az olasz marxista, Antonio Gramsci útmutatását, aki Marxot a fejéről a talpára állította, és azt tanácsolta, hogy a „felépítménynél”, nem az „alapnál” kell kezdeni a forradalmat. A folyamat zenitjén a középosztály elkényeztetett (liberalizált) újbalos hülyegyerekei vívtak utcai harcot a munkásosztálybeli rendőrökkel.

Az oktatásban sikeresen véghez vitték a programjukat, így vált a tudomány és a szabad vita sérelmi politikák propagálásává (Etnikai Tanulmányok, Afroamerikai Tanulmányok, Női Tanulmányok, Meleg és Leszbikus Tanulmányok, Transzgender Tanulmányok stb.). A kultúra így vált csatatérré, tehát politikai térré. Minden korábbi kulturális termék a „fehér, nyugati patriarchátus” hatalmát elleplezni hivatott csalássá vált. A cél nem a világ megismerése volt, hanem ennek a feltételezett zsarnoki uralomnak a leleplezése és lerombolása, az ún. „társadalmi igazságosság” létrehozása. Ez persze egy politikai, nem pedig oktatási projekt. Ehhez társult a romantikából ismert „nemes vadember” mítosza, modern formájában a trimondializmus: a harmadik világ szerencsétlenjeit a nyugati civilizáció, a fehér ember nyomja el. (Ebbe a képbe illeszkedik az újbal Izrael-ellenessége, ezért hozták létre Pallywoodot.)

Kérdés, hogy érdemel-e mindez még komolyabb elemzést.

A saját hányásukban önfeledten fetrengő hippik aztán szépen beleöregedtek a szerepükbe. A mai hatvannyolcas koalíció b888atlan vénlányokból, a macskájukkal intim kapcsolatban élő színes hajú feministákból és elaggott bétahímekből áll. A létező világgal szembeni olthatatlan dühük megmaradt, ezért is olyan morcosak mindig. Mivel ők a „társadalmi igazságosság” (bármi legyen is ez) hordozói, ezért kedvenc elfoglaltságuk az erényfitogtatás és a moralizálás. Kényelmes karosszékekből pedig ezek a tevékenységek még szimpatikusabbak.

Mit állíthatnak ezzel szembe a kilencvenesek?

Elsősorban azt, hogy a nyugati civilizáció (a „fehér patriarchátus”) a mi otthonunk és szeretjük. A politika diplomáciai nyelvén úgy szól a tétel, hogy nem feltétlenül ez a legjobb, de a miénk. Nem diplomatikus nyelven pedig úgy szól, hogy de, ez a legjobb. Más gerince pedig ennek aligha van, mint a keresztény kultúra. Általában a „jó dolgokat” úgy találjuk meg, hogy megnézzük, a hatvannyolcasok mit támadnak: a keresztény kultúrát (mert az szerintük bűnös), az erre felépült nyugati civilizációt (dettó), a hagyományos családmodellt, a nemzetek védelmét („nacionalizmus”), az emberek valódi megfontolásaira érzékeny politikát („populizmus”).

Végső soron a kilencvenesek semmi mást nem tettek, csak visszatértek a józan észhez. Csak ehhez kell ragaszkodnunk, ha nem szeretnénk a hatvannyolcasok csapdájába esni, azaz: el kell kerülnünk a posztromantikus moralizmust és a sérelmi politika előnyben részesítését.

Megadja Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (504) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Nagyvilág (1456) Mondom a magamét (5363) Tv fotel (65) Belföld (6) Mozaik (83) Politika (1578) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2046) Történelem (14) Flag gondolja (33) Tereb (138) Gazdaság (657) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>