Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Gyurcsány hatalomvágyó, görcsös erőlködésén egyre többen vigyorognak

Gyurcsány hatalomvágyó, görcsös erőlködésén egyre többen vigyorognak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hát ez az, amiből nem kérnek a magyarok.

A jelek szerint Gyurcsánynak körmére ég a szar. A politikájával szemben mind erősebben terjedő érdektelenség. Napról napra jobban érezheti, hogy a kutyaugatás tényleg nem hallik az égig. A magyarok egyszerűen tesznek rá, mit mond Gyurcsány, mit mond az ellenzék legerősebb kis pártja, a 7 százalékos DK.

Ez valószínűleg azért van, mert egyszerűen nem tudnak érdemi észrevételt tenni arra, hogyan mehetnének jobban az ország ügyei. Hogy élhetnének jobban a magyarok. Gondolom, amikor legutóbb az IMF közölte, hogy előrejelzésük szerint Magyarországra idén a térség egyik legnagyobb, 5 százalék körüli gazdasági növekedését várja, jövőre pedig – ahogy Orbán Viktor ezt korábban már jelezte – egy számjegyűre csökkenhet az infláció, Ferencünk elsápadhatott. Gondolta, hiába szapulják a kormány, hiába mantráznak az élelmiszerek áfájának radikális csökkentéséről, meg az euró mielőbbi bevezetésének szükségességéről, sejti, hogy az emberek már nem veszik be ezeket a sehová sem vezető makutyi dumákat. Tudják ugyanis, hogy az áfacsökkentés egyáltalán nem viszi le az árakat, mert az így felszabadítható összegek a kereskedők zsebébe vándorolnak. Euró? Nem véletlenül nem vezette be Nagy Britannián kívül Svédország, Csehország, Lengyelország és több más uniós állam se.

Szóval ezeket a hagymázas ötletek lehet felcsavart hangerővel belemondani az emberek képébe, akik már eddig se hitték el őket. Az IMF előrejelzése pedig éppen azt erősíti meg, hogy a kormány gazdaságpolitikája jó úton jár.

Mit tehet ebben a vert helyzetben a haza kommunista bölcse, Gyurcsány Ferenc, amikor látja, hogy körmére ég a szar? Azt, amit eddig. Hazudik.

Nyilván azt állítva azt állítva, hogy Orbánék hazudnak. Ahogy a komcsik szokták: azzal vádolnak, amit ők követnek el. Mai Facebook-bejegyzésében ezt szó szerint le is írta, kijelentve a kormányról: „Természetesen hazudnak.” S a magyarokat úgy állítja be, mint egybites tudatlanokat, akik birkaként követik az elvárt irányokat. „Soha nem járnának ennyien templomba. Soha nem járnának ennyien focimeccsre. Soha nem tapsolnának ennyien az oroszoknak.” – durváskodik Gyurcsány a választókkal.

Azt mondja, most azért vették föl ezeket a szokásokat, mert kvázi ez az elvárás.

És le is kommunistázza őket, mondván: „Ne bántsátok a tribünök új népét! Ők se integetnek rosszabbul, mint a korábbiak.” A pártállam idején ugye kivonultatták május 1-én a népet felvonulni, hogy integessenek a tribünön a népre letekintő Kádáréknak. Mellesleg Kádár közeli elvtársa volt ugye Apró Antal is, Dobrev nagyapja, az '56-os halálosztó. Hiába próbálja Gyurcsány az orbáni világot a pártállamival egyenlővé tenni, dúdolva magában Bródy János elvtársának gúnydalát, amelynek címe Ezek ugyanazok, ezt nem veszi be tőle a kutya se.

Az emberek nem azért mennek templomba, mert elvárják tőlük, mert meg akarnak felelni valakinek, hanem mert ez a természetes lelki igényük. Amit az átkosban a komcsik tiltottak. Nem azért mennek focimeccsre, mert így akarnak érvényesülni, hanem mert élvezi az egyre jobb focit, amit anno éppen Gyurcsányék lerohasztottak. Az oroszoknak pedig nem tapsolnak, hanem megértik, hogy a kőolajuk, a gázuk nélkül nincs élet Magyarországon. Pont.

A kiteljesedő szabadság láthatóan nagyon nincs ínyére Gyurcsánynak. Érzi, hogy körmére ég... Ezért próbálja fontosnak láttatni magát, s írja: „Nem jó így, és nem is marad így.” És miért nem? Azért – van képe éppen neki leírni a következőket – „Mert van olyan, hogy ízlés, becsület, tartás, minőség.”

Hát ez az, amiből nem kérnek a magyarok. A Gyurcsány-féle erkölcsből, becsületből, minőségből. Fábry ebből olyan paródiát tudna kanyarítani, hogy a hasunkat fognánk a nevetéstől. Bár Gyurcsány hatalomvágyó, görcsös erőlködésén Fábry nélkül is egyre többen vigyorognak. Azt üzenik neki:

– Fletókám, ne reménykedj! A mi életünkben ez bizony így marad. És a tiedben is.

Horváth K. József

]]>www.888.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1581) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Gazdaság (676) Irodalmi kávéház (518) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Életmód (1) Mondom a magamét (6705) Autómánia (61) Heti lámpás (261) Jobbegyenes (2576) Mozi világ (440) Sport (729) Tereb (142) Tv fotel (65) Nagyvilág (1306) Egészség (50) Belföld (8) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>