Ma 2022 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Gyurcsány állítja össze a baloldal közös listáját

Gyurcsány állítja össze a baloldal közös listáját

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szájkosarat tettek Márki-Zay Péterre!

Hiába kérte, nem lesz saját frakciója Márki-Zay Péternek, mert Gyurcsány Ferenc nem engedi – derült ki az ATV Egyenes beszéd című műsorából. Ezzel újra bebizonyosodott, hogy a baloldalon a DK elnöke a főnök, így nem a közös miniszterelnök-jelölt, hanem ő állítja össze a listát. Mindeközben kiderült az is, hogy új sajtófőnöke nem engedi Márki-Zaynak, hogy a neki felett kérdésekre válaszoljon.

 

Elengedte a hetedik frakció ötletét – ismerte el az ATV-ben Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban azt mondta, ragaszkodik hozzá, hogy neki is legyen saját képviselőcsoportja, így az emberei is legyenek ott a közös listán, de Gyurcsány Ferenc ezt nem engedte. Hódmezővásárhely polgármestere szerint a baloldali pártok fele nem akarta a hetedik frakciót, ezt már jelezték neki „emelt hangon” és hivatalosan is – arra azonban nem tért ki, hogy ez pontosan mit jelent.

Az ATV-s szereplése után a Telex is megkereste Márki-Zayt, aki a portálnak megerősítette: reméli, hogy a pártok meggondolják magukat, „de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”. Ezzel újra bebizonyosodott, hogy a baloldalon Gyurcsány a főnök, így a közös listát is ő állítja össze. 

Márki-Zay egyébként korábban is kénytelen volt beismerni, hogy miniszterelnök-jelöltként semmi ráhatása nincsen a baloldal közös listájára. Már tavaly, a második előválasztási vita alkalmával is elszólta magát, amikor arról kérdezték, hogy annak összeállításakor lesz-e bármilyen női kvóta. 

Hát, nálunk nincsen női kvóta ugyan, erről nem beszéltünk. A listát sem mi állítjuk össze

 – válaszolta hebegve-habogva. A műsorvezető ekkor megpróbált mentőövet dobni neki és újra feltette a kérdést. 

Nincsen. Nem én vagyok, bocsánat, a listát nem én állítom össze

– ismételte meg Márki-Zay. Hódmezővásárhely polgármestere decemberen is arról panaszkodott a Szabad Európának, hogy a baloldali pártok negligálták kérését, és olyanokat is szerepeltetnek a listán, akiket ő nem szeretett volna ott látni. 

– A pártok azt ígérték, hogy figyelembe veszik a kéréseimet. Én elmondtam, de – amint látszik – nem mindig vették figyelembe. Néha felhívtak, megnyugtattak, hogy ez és ez sikerült, az nem került rá, mondom, szuper. Aztán meg más neveket látok, hogy rajta vannak 

– panaszkodott Márki-Zay, aki nem akarta megnevezni, hogy kikre gondol, csupán annyit jegyzett meg, hogy „nagyon sok nevet tudnék mondani”.

Márki-Zay Péter egyébként maga ismerte el kedden, hogy egyértelműen Gyurcsány Ferenc a főnök a baloldalon, az ő akarata érvényesül valamennyi kérdésben. Amikor ugyanis a Pesti TV riportere megkérdezte tőle, nem tart-e attól, hogy a DK elnöke leváltja őt egy adott pillanatban, Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta: „Le tud váltani biztosan”.  – Akkor mégiscsak ő mondja meg, hogy ki a kapitány? – faggatta tovább a riporter, mire Márki-Zay kijelentette: „Azt, hogy ki a kapitány, azt ő mondja meg”.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Havran Zoltán)

Szájkosarat tettek Márki-Zayra: Felettébb érdekes közjáték történt a baloldali pártok tegnapi közös sajtótájékoztatóján, amit a Fudan Egyetem ürügyén indított népszavazásról tartottak. A Telex beszámolója szerint a megjelent újságírók, így a portál munkatársa is szerették volna kérdezni Márki-Zayt a hetedik frakcióról. A miniszterelnök-jelölt erre azt mondta, válaszolna, de ezt új sajtófőnöke, Péterfi Judit nem engedi.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Irodalmi kávéház (513) Belföld (7) Gasztronómia (539) Történelem (15) Vetítő (30) Politika (1581) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Életmód (1) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Gazdaság (665) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2340) Heti lámpás (259) Nagyvilág (1465) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6144) Kultúra (6) Mozi világ (440) Tereb (141) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>