Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
Gyurcsány a börtön kapujában

Gyurcsány a börtön kapujában

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Torokszorító sorokat tett közzé a DK elnöke! - Franka Tibor remke írása!

Torokszorító sorokat tett közzé Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán, amikor is édesanyjára emlékezve fejtette ki, mennyire fontos odafigyelni arra, hogy a dolgozó emberek által – ilyen volt például a munkakerülő id. Gyurcsány Feri bácsival szemben a szövőipari segédmunkás Gyurcsányné Kati néni – befizetett adókból ne lopjanak. A DK elnöke úgy is, mint egy a pápai szegény családból származó, ám öntudatos gyermek, és úgy is, mint a saját kétkezi munkájából boldogult európai demokrata, odáig megy megindító bejegyzésében, hogy hevülten azt ígéri, az ilyesmit semmiképpen sem hagyja, a börtönig üldözi azokat, akik a közpénzekből elvesznek.

„Egyszerűen mondom” – mondja, illetve írja olyan közérthetően, mint egykor még MSZP-s korában Lendvai Ildikó elnök asszonya tette és hazudta a „nem lesz gázáremelés” elhíresült mondatával, hogy „aki kivesz egy fillért is  ebből a közös pénzből, az az én édesanyámat lopja meg, akkor is, ha tavaly tavasszal ő már elment”. Aztán mindenre elszántan még azt is kijelenti: „csak azok akarjanak velünk kormányozni, akik nem akarják meglopni az édesanyámat és a hozzá hasonlókat. Mert azokat a börtön bejáratáig üldözni fogjuk. Azokat is, akik most lopnak.”

Tiszta, egyenes, sőt őszinte beszéd… Jaj, csak egy a baj, hogy aki mondja, az nem tiszta, nem egyenes, pláne nem őszinte! Olyannyira nem az, hogy még a saját édesanyja emlékét sem kíméli belekeverni hataloméhes hazudozásaiba. Gyurcsány ugyanis már régen eljutott a börtön bejáratáig, legalábbis ami a közpénzek, a dolgozó emberek által befizetett adók „lenyúlását” illeti.

Most következzen egy történet, amiről másfél évvel ezelőtt már a Demokrata hasábjain is írtunk.

„Az 1993-as önkormányzati és állami lakások elidegenítéséről szóló törvény kimondta: vételi jog illeti meg a bérlőt, a társbérlőt, a rokonokat. Miközben elmaradt az igazságtétel, a felelősségre vonás, aközben a bukott rendszer alattvalói bent maradtak, sőt megvásárolhatták azokat az ingatlanokat, amelyeket ingyen, illetéktelenül kaptak a kommunista hatalomtól. Ezt a kategóriát jeleníti meg az Apró-villa, amelynek egyik 159 négyzetméteres lakását Dobrev Klára, a szeplőtelen unoka azonnal meg is vásárolta 8,6 millió forintért. Az 1995. június 26-án keltezett adásvételi szerződés értelmében 860 ezer forintot kellett egy összegben befizetnie, a többit 25 évig havonta törleszteni. 

(…) Édesanyja, Apró Piroska szintén megvette a villa másik lakását, három nappal később pedig a harmadik lakást is megvásárolták, a vérbíró Jahner-Bakos Mihály özvegyétől. Így került néhány nap leforgása alatt az 1429 négyzetméteres telek és rajta a társasházzá minősített, három lakást magában foglaló, 549 négyzetméteres egykori Odescalchi-villa az Apró–Dobrev–Gyurcsány család birtokába.

Miért citálom ide Gyurcsányt? Mert már akkor kitervelte a triumvirátus, milyen törvényi és költségvetési trükkökkel fogják részben közpénzből újrakeretezni a bagóért szerzett édes otthont. Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc alig három héttel a lakások, azaz a villa megvásárlása után, 1995. július 15-én közösen létrehozza a Fittelina Ingatlanbefektetési és Hasznosítási Kft.-t: az alelnök asszony három, Gyurcsány Ferenc pedig kétmilliós pénzügyi betéttel.

A tagok felsorolását követően a Mellékszolgáltatás rovat szövege egyértelmű, mint eső után a sár: »a társaság tagjai közül Dobrev Klára mellékszolgáltatásként a társaság rendelkezésére bocsátja a tulajdonát képező Budapest II. kerület, Szemlőhegy út 42. szám alatti ingatlan kizárólagos hasznosítási jogát.« Arról már nem szól a rovat, hogy a villa fele Apró Piroskáé, akivel senki sem kötött szerződést, de ennek nagyon is érthető magyarázata van, ha tovább olvassuk a megállapodást: »feljogosítja a társtagot arra, hogy az ingatlanon – az eredeti rendeltetés megtartása mellett – felújítást, illetve értéknövelő beruházást végezzen.«

Íme! Eljött a pillanat, amikor a szikrázó nap felszárítja a sarat, és eltünteti a nyomokat. Mert a közös gyarapodás zálogaként még odabiggyesztik: »A felek Dobrev Klára mellékszolgáltatásának értékét egybehangzóan 16 millió Ft összegben határozzák meg.«

Dobrev Klára a 860 ezer forint egyszeri befizetésével máris keresett közel 15 milliót, de ez csak a kezdet, hiszen nagyvonalúan beleegyezett abba is, hogy valakik a házon értéknövelő beruházást végezzenek. Ki ne írna alá ilyen megállapodást? 

(…) És akkor azt nyilatkozza az uniós alelnök asszony, hogy amit a felmenői képviseltek, azzal »egyáltalán nem tud azonosulni«. Dehogynem tud! Hiszen már 24 évvel ezelőtt, a Fittelina létrehozásának idején tisztában volt vele, hogy politikailag, erkölcsileg, emberileg ősei útját járja. Miután a Fittelina ügyvezetőjeként kiadta közös otthonukat a férjének, évente máris 2,6 milliót leírhattak az adóalapból, értékcsökkenés címén.

(…) Ha a Szemlőhegy út 42. falai beszélni tudnának, sokáig sorjáznának a történetek, gyanítom, olyanok, amelyekkel Dobrev Klára nem tud azonosulni. De azzal igen, hogy a villát bérbe vevő Gyurcsány-cég az akkor már saját tulajdonában lévő épületen közel 60 millió forintos »értéknövelő beruházásba« kezdett. Ez azért lényeges, mert így vissza lehetett igényelni az áfa összegét, amely meghaladta a 14 millió forintot. De az alelnök asszony akkor is elégedetten dörzsölhette össze tenyerét, amikor önzetlen férje 17 milliós tagi kölcsönt folyósított a Fittelinának, és ugyanazzal a mozdulattal a kft. székhelyét is a Szemlőhegy 42.-be jegyeztette be. A házaspár tagjai közötti szerződésáradatban jól látható, hogy színleltek, megtévesztőek és csak azt szolgálják, hogy jogtalan költségleírásokat hajthassanak végre. Meg is teszik, miközben a Fitteli­nát 70 milliós adóssággal padlóra küldik.

Ekkor Gyurcsány gyorsan átveszi az asszonytól a cégvezetést, és amolyan balról jött jó tündérként színre lép az alelnök asszony édesanyja, Apró Piroska, aki önzetlenül 40 milliós törzstőkeemelést pumpál a cégbe, mint az Altus Rt. vezetője. Különben is futott a szekér, hiszen édesanyja a hosszas NDK, majd bulgáriai külszolgálat után 1994-től a pufajkás Horn címzetes államtitkára, később a Magyar Hitelbank Rt., a Hungexpo Rt., a Magyar Export-Import Bank Rt. igazgatótanácsának elnöke.

A régen szebb időket látott villa kommunista koromtól feketéllő falait pasztellszínűre festették, a benne uralkodó mozgalmi légkört kiszellőztették, az erkélyre magyar meg uniós zászlót tűztek »hazafias kezek«. Eközben odabent lázasan körmölték papirosra az értékcsökkentő adatokat. Néhány érdekes szám a listáról. Alelnök asszony konyhabútora 553 ezer forintba került, amelynek 14,5 százalékos csökkenéssel az értéke öt hónap elteltével már csak 98 ezer forint volt. A 710 ezer forintos fürdőszobabútor 120 ezerre, míg a 101 ezer forintos kanapé 68 ezerre olvadt. Képzeljük el, ha mindenki cégalapítással írná le a hitvesi ágyát, a konyhaasztalát, a mosógépét, a kerti slaugot, a liftről és szaunáról nem is beszélve. Alelnök asszonyéknál ez is megtörtént, amikor Gyurcsány a Fittelinával, azaz a saját feleségével kötött szerződés értelmében a villában található liftet, szaunát, csillárokat és szoláriumot is a maga tulajdonába vette, miközben közös cégük, a Fittelina 24,7 millió személyi jövedelemadót és 6,1 millió egészségügyi hozzájárulást nem tudott befizetni.

Magyarország büntető törvénykönyve alapján adócsalást követ el, aki az adókötelezettség megállapítása szempontjából jelentős tényt (adatot) a hatóság előtt valótlanul ad elő vagy elhallgat, és ezzel vagy más megtévesztő magatartással az adóbevételt csökkenti… Ehelyett mi történt? A Fittelina székhelyét a villából átvezették a Szalay utca 4.-be, a luxusberuházás pedig természetbeni juttatásként Dobrev Klára tulajdonába került. Alelnök asszonynak még személyi jövedelemadót sem kellett fizetnie, és lett egy pompásan felújított budai villája.”

A DK elnöke után szabadon én is „egyszerűen mondom”: Gyurcsány Ferenc a saját édesanyját meg a hozzá hasonlókat már az életükben meglopta, Kati néni harmadik menyével, Dobrev Klárával együtt. Akik ezek után mégis velük akarnak közösen kormányozni, azok inkább a börtön bejáratához vezető úton keressék őket. 

Franka Tibor

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Nagyvilág (1456) Egészség (50) Politika (1578) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (505) Sport (729) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Szépségápolás (15) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5467) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (255) Tereb (138) Vetítő (30) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Gazdaság (659) Jobbegyenes (2084) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>