Ma 2022 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Gréczy Zsolt ismét villantott

Gréczy Zsolt ismét villantott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mi lesz, ha meglátják Brüsszelben, hogy otthon a DK-sok fideszesekkel beszélgetnek?

Még szinte el sem kezdődött a beszélgetés vele az ATV Egyenes beszéd című műsorában, máris cserben hagyta az igazmondó képessége. A tihanyi Tranzit került szóba, amelyen a Demokratikus Koalíció – ellentétben a legtöbb ellenzéki párttal – nem jelent meg.

„Meg voltak híva?” – érkezett a nyitó kérdés. Válasz: „Szerintem nem!” Aztán a mismásoló kiegészítés: „De ha kaptunk volna meghívást, akkor se mentünk volna.”

Portálunk biztos forrásból értesült róla, hogy a Demokratikus Koalíció a többi ellenzéki párttal együtt kapott meghívást, akik közül sokan ott voltak és vitáztak is. A Kovács László-effektus tehát ezúttal is tovább él.

Pedig Gréczy akár Gyurcsány szavait is idézhette volna, hogy közelebb legyen az igazsághoz, aki ezt írta a Facebookján:
„Ők nem vitatkozni, hanem ölni akarnak. Demokratának lenni nem egyenlő azzal, hogy felkínálod magad ellenfelednek rituális politikai gyilkosság áldozatául.”

Ez gyurcsányosan egyenes beszéd, még ha nem is túl ízléses, de legalább nem tagadta a meghívás tényét. Beismerve azt is, hogy a szópárbajokban minden bizonnyal „áldozatul” estek volna. A valósággal a DK-sok ugyanis mindig hadilábon álltak, ami egy vitában hamar kiderül. Hozzátette:
„Nem a vita ideje ez. Ez a küzdelem ideje.”

A Gréczyvel való beszélgetés közben azonban csak kibújt a szög a zsákból. Szerinte azért nem lehet a Fidesszel vitázni, s innen szó szerint következik az idézet: mert
„Mi van, ha a Fidesz ezeket a vitákat megmutatja a brüsszeli tárgyalópartnereinek, és azt látják, hogy itt beszélgetnek egymással ellenzéki és kormánypárti képviselők?”

Édes Istenem, hát itt tartunk? Agyhalál.

Miket mondhatnak ezek a brüsszeli elvtársaiknak? Komolyan azt mondják, hogy szóba sem állnak a kormány képviselőivel? Ott is hintik azt a szöveget, hogy törvénytelen a kormány? Holott ha a kormány törvénytelen, akkor az azt létrehozó parlament is az, amelynek ők – Gyurcsány, Gréczy és a többi baloldali képviselő – szintén törvénytelenül megválasztott tagjai?

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

Micsoda őrültek háza ez, kérem tisztelettel?

„A Fidesz nem partner. Ezért nem megyünk el vitatkozni velük. Más dolgunk van. Készülni.”
– mondja Gyurcsány. Pedig a választás előtt mást sem akartak, csak vitatkozni. Akkor valahogy eszükbe jutott, hogy mi a demokrácia alapja. Más kérdés, hogy vita helyett valószínűleg akkor is csak vádaskodtak, kötekedtek volna.

Persze, ha ez a küzdelem ideje, akkor tudjuk, hogy a hatalomra másként is szert lehet tenni. Ott volt például Ukrajnában néhány éve a majdani forradalom. Esetleg – ahogy azt Charles Gáti öt pontjában már 2012-ben fölvetette –, polgárháborúval, vagy ahogy Fleck Zoltán beszélt róla a választások előtt, az alkotmányosság időleges felfüggesztésével. Amit ugye testvérek között is erőszakos fellépésnek hívnak.

Ez esetleg Brüsszelnek bocsánatosabb bűn lenne, mintha meglátnák otthon a DK-sokat a fideszesekkel beszélgetni?

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Tv fotel (65) Nagyvilág (1304) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2480) Irodalmi kávéház (516) Mozi világ (440) Kultúra (6) Mondom a magamét (6457) Szépségápolás (15) Életmód (1) Gazdaság (669) Heti lámpás (260) Belföld (8) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>