Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
3ed16a9b5a0cebbf52f88241ac5975f0.jpg

GFG a Centrális Erőtében 4.- 5.: Obama és Magyarország - Balhíján

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Van egy közmondás: a füst akkor is egyenesen száll az égbe, ha ferde kéményből bújik elő. Ahhoz, hogy helyesen lássunk és ítéljünk, csak meg kell fordítanunk az előjeleket.

Az amerikai elnök beszéde nem rólunk szólt, hanem Amerikáról. Arról, hogy képes-e még Amerika erőt mutatni és érvényesíteni érdekeit a világban.

A beszéd nem erőről, hanem éppenséggel gyengeségről árulkodott, a cselekvőképesség hiányának egyértelmű jeleként.

Az intelem nem vagy nem elsősorban értékek melletti állásfoglalásról szólt, hanem jól felfogott hatalmi érdek követéséről. Ahogy az elnök maga mondta: a civil társadalomnak nyújtott amerikai támogatás nemzetbiztonsági érdek.

A norvég pénzek, tegyük hozzá, ezek szerint lehet, hogy nem is norvég pénzek.

Minden tiszta és világos, már csak az nem, hogy miért gondolja Amerika, hogy a megválasztott eszköz (a dörgedelmes beszéd és a nyomásgyakorlás egyéb fajtái) megfelelő eszköz lesz saját céljai és érdekei érvényesítéséhez? Miért gondolja azt, hogy a realitásérzékkel szembemenő túlzások (Magyarország elhelyezése a véres diktatúrák sorában) és a magyar ellenzék vádjainak felhangosítása kijózanítja majd a magyarokat?

Empirikusan mindez könnyen tesztelhető: minél jobban támadta Brüsszel Magyarországot, annál nagyobb lett az egység a kormányzók mögött.

A füst egyenesen száll az égbe.

]]>GFG a Centrális Erőtérben 5.: Balhíján]]>

Van itt egy hír.

Órák óta tényként kezelt sajtóértesülésként jelenik meg a hír Falus Ferenc visszalépéséről, illetve -léptetéséről. Miután tehát a három legerősebb, vagy legkevésbé gyenge ellenzéki párt – az MSZP, az Együtt-PM és a DK – hosszas huzavona után tizenötödik-tizenhatodik jobbhíján jelöltként elfogadja a volt tisztifőorvos személyét közös budapesti főpolgármester-jelöltnek, majd félszívvel végigasszisztál egy a szavazatmaximalizálás szempontjából teljességgel értelmezhetetlen alternatív kampányt, két héttel a megmérettetés előtt mégis kihátrál saját embere mögül.S ha ez nem volna elég, az összefogást csak imitáló három baloldali párt majd arra fogja kérni a szavazóit, hogy egy másik párt jelöltjét, egy jobbhíján jobbhíján jelöltet támogassanak szavazatukkal, egy olyan embert, aki a saját közös jelöltjük riválisa volt eddig. Mi ez, ha nem a teljes zűrzavar és összeomlás képlete? A baloldali ellenzék két héttel a verseny napja előtt teljeséggel megsemmisíti önmagát.

Így lesz a jobbhíjánból balhíján.

]]>http://gfg.blog.hu/]]> - G.Fodor Gábor

G. Fodor Gábor Századvég Stratégiai Igazgató - Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2764) Mozaik (83) Autómánia (61) Egészség (50) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7429) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Történelem (17) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Gazdaság (699) Sport (729) Politika (1582) Kultúra (6) Heti lámpás (306) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (535) Tereb (146) Életmód (1) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>