Ma 2021 június 25. Vilmos napja van. Holnap János, Pál napja lesz.
3c0c53f631edf5491c62e089c7445385.jpg

Gajdics Ottó: Végső ötletroham

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Most, hogy saját ötlet híján szinte valamennyi párt a Fidesz aláírásgyűjtését majmolja, tartani lehet a módszer lejáratódásától.

Ám addig is érdemes elgondolkodni azon a beismerő vallomással felérő javaslaton, amivel az MSZP lépett ki a placcra.

Azt szeretnék a politikai akcióval kikényszeríteni, hogy a közszférában senki ne kereshessen havonta nettó 150 ezer forintnál kevesebbet, a főiskolát végzettek esetében ennek az összegnek 175 ezer forintnak, az egyetemi diplomásoknál 200 ezer forintnak kellene lennie.

Az ember szeme könnybe is lábadna ennyi jóság hallatán, és máris rohanna a legközelebbi standhoz aláírni, ha nem élt volna át a ’89 előtti időszakot nem számolva is egy tucat évet szocialista kormányzással terhelten. Mert aki így járt, az nagyon is emlékszik még arra, miként falta föl a külföldi hitelekből kiizzadt, ám gálánsnak tűnő ötvenszázalékos közalkalmazotti béremelés átlagosan nettó tízezer forintnyi növekményét pillanatok alatt az infláció. Az különösebb közgazdasági ismeretek nélkül is sejti, hogy ezekkel a látványos akciókkal jobb óvatosan bánni, mert javarészt ennek köszönhettük, hogy a 2008-as válság mindenkinél kiszolgáltatottabb pénzügyi, gazdasági helyzetben találta hazánkat, amiből csak rendkívüli erőfeszítésekkel, a sokat szidott unortodox megoldásokkal sikerült mára kikecmeregni. Az én korosztályom értelmesebb része azt sem felejtette el, amivel szegény szüleinket hülyítette az azóta leváltott rendszer, mondván, azért olyan megalázóan alacsony a fizetésük, mert ingyenes az oktatás, ingyenes az egészségügy, olcsó a kenyér és a közlekedés. Majd javarészt ugyanazoknak a cinikus hazudozóknak köszönhetően minden elképesztően drága lett, miután pártjuk nevéből a munkást eltagadták, közben sokak még azt a kevés fizetésüket is elveszítették. Szóval nekünk riszálhatják magukat, a társadalom többsége legfeljebb a feloszlatásukat írná alá akkor is, ha kétszer ekkora számokat írnának a gyűjtőívekre.

De nem csupán az aláírásgyűjtés bizonyítja, milyen nagyvonalúan bánik ellenzékben a baloldal azokkal a költségvetési pénzekkel, amelyeket kormányon még előteremteni sem tud, nemhogy okosan elkölteni. Az az MSZP, amelyik nem szavazta meg a honvédség bevonását a magyar határ védelmébe, csak sunyi tartózkodásra futotta tőlük, a párizsi borzalom után rögtön felismerte a katonaság jelentőségét. Azonnali haderőreformot és létszámbővítést követelnek. Ők. Akik gyakorlatilag fölszámolták a maradékát is annak, ami a Varsói Szerződés operetthadseregéből megmaradt. Mit fölszámolták, a tényfeltáró újságírók évekig éltek a Honvédelmi Minisztériumot beárnyékoló botrányokból, az egyik volt minisztert és államtitkárát épp a napokban ítélték el.

Végezetül említsük meg az éhezést és a szegénységet mint szocialista közhelytoposzt. E két jelenség is abba a körbe tartozik, aminek kormányzás közben mindig az előidézésén munkálkodott a dicső élcsapat, míg ellenzékben emelt hangon kéri számon, miért nem szüntette már meg az aktuális kabinet, amit ők okoztak. Kétségtelen tény, hogy magasabb bérek mellett kisebb lenne a szegénység, még kevesebben alacsonyodnának le odáig, hogy enni sem adnak saját gyermekeiknek. De nehéz feledni Simon Gábort, aki miután elhelyezte több százmillióját különféle bankok számláin, fölvette a hajléktalanokéhoz képest túl jó állapotban lévő piros dzsekijét, és beállt az éhségmenet élére. Ettől a pillanattól kezdve ennek a csapatnak, ahol ez az ember elnökhelyettes lehetett, minden szava teljességgel hiteltelen ebben a témában. Különösen azzal a kormánnyal szemben, amelyik több mint háromszázezer gyermeknek naponta négyszer biztosítja az ingyenes étkezést jelenleg is, jövőre pedig megemeli az erre szánt keretet.
Reméljük ez lesz a végső ötletroham, amivel kívánunk ész által vezérelt, jó hangulatú aláírási ceremóniát mindenkinek.

Gajdics Ottó - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Történelem (14) Autómánia (61) Politika (1578) Mondom a magamét (5387) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1456) Mozaik (83) Sport (729) Tereb (138) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Irodalmi kávéház (504) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Vetítő (30) Jobbegyenes (2055) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Egészség (50) Életmód (1) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>