Ma 2020 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Főszerkesztő Úr! Leközölsz-e egy interjút, vagy nem?

Főszerkesztő Úr! Leközölsz-e egy interjút, vagy nem?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Letiltották, leközölték – sajtóetikailag ez rendben van?

A pénteki Magyar Hang azzal büszkélkedik a címlapján, hogy közöl egy olyan interjút Kiss-Rigó László püspökkel, amit az érintett állítólag „letiltott”.

Ha így van, hát így van.

Lehet ezzel egyetérteni és kritizálni, de van az úgy, hogy az alany – látván a kész szöveget, sőt, annak megjelenési módját – úgy dönt, hogy az adott beszélgetés ebben/abban a formájában ne jelenjen
meg.

Az újságíró ez esetben két dolgot tehet, vagy tiszteletben tartja az interjúalany kérését, vagy nem. Utóbbi esetben konzultál a főszerkesztővel, aki dönt. A Magyar Hang esetében György Zsombor a
főnök. Azaz, ő eldöntötte, hogy bizony abból címlap-sztori lesz, hogy a püspök úr „letiltatta” az interjúját az újságban. Láthatólag és alapvetően is Kiss-Rigó László lett volna a címlapon, de most még
azt is oda lehetett írni, hogy: LETILTVA!

Ez hozza-vonzza igazából az olvasót!

György Zsombor és a Magyar Hang szerint az rendben van sajtóetikailag, ha ők egy „letiltott”, azaz az interjúalany által visszautasított beszélgetést leközölnek.

Szerintem meg nem. El is mondom, hogy miért. Egyszerű.

Kiss-Rigó László többször is kijelentette, hogy egyetért a mostani kormány politikájával, sőt (és ez tudjuk, hogy ördögtől való) Orbán Viktorral is szokott találkozni, sűrűn. Láss csodát!

De most nézzük a letiltott interjút, készítője Bodacz Péter, aki az egész beszélgetés alatt, mint kérdező (Kálmán Olga babérjaira tör) csak azzal van elfoglalva, hogy a püspök urat és a miniszterelnököt milyen kapcsolat köti össze. Ami, valljuk be, egy ellenzéki lapban egy kérdést megér, de tízet?

Többször idézi a kérdező a G-napot (2015. február 6. – amikor Simicska Lajos ordenáré módon fakadt ki a miniszterelnökre és sajtóbirodalmát ballib irányba állította), amire a püspök úr csak úgy felel,
hogy ő nem politikus, ezt kérdezzék meg tőlük. És végül a lényeg a „letiltott” és leközölt interjúból. Mivel a Magyar Nemzet megszűnt (2018. április 10-én húzta le a rolót Simicska Lajos tulajdonos), milyen lapokat járat a Szeged-Csanádi Egyházmegye?

A püspök úr a saját nevében válaszol:

„Magyar Időket, Nemzeti Sportot, Békés Megyei Hírlapot és Délmagyarországot veszek.” Hát már ez is bűn? Úgy látszik, az! Bodacz újságíró úr végül beviszi a legaljasabb ballibsi kérdést ( ó, istenem, hányszor láttuk, hallottuk már?!), így hangzik:

„A Magyar Hanggal épp azt a keresztény-polgári szellemiséget igyekszünk tovább vinni, amelyet volt szerencsénk a Fidesztől függetlenül ápolni…”

Igen? Tényleg? A szerzők között Havas Henrikkel, az állandóan író Puzsér „nemzet tréfája” Róberttel?

Nem is beszélve a főszerkesztőről, György Zsomborról, és a sok árulóról, akiket most nem is nevesítek, mert nem lenne elegáns – ott van arra a Magyar Hang impresszuma.

Csókol benneteket:
Eleméry T. Olivér

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Kultúra (6) Sport (729) Mozi világ (440) Mondom a magamét (4652) Nagyvilág (1450) Gazdaság (652) Autómánia (61) Történelem (14) Heti lámpás (241) Életmód (1) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Jobbegyenes (1798) Tereb (140) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (489) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>