Ma 2021 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Fordított Kasszandrák

Fordított Kasszandrák

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Magyarországnak addig lesz jó, amíg nem hallgatunk rájuk...

A GDP a harmadik negyedévben a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 5 százalékkal nőtt, ezért a kormány arra számít, hogy a magyar gazdaság bővülésének üteme a negyedik negyedévben is jóval meghaladja a 4 százalékot, éves szinten 2018-ban pedig 4,3 és 4,5 százalék között mozoghat. Európában – Magyarországon kívül – csak a lettek és a mi lengyel barátaink dübörögnek hozzánk hasonlóan.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy emléket állítsak a hazai független-objektív újságíróknak, és a még náluk is sokkal, de sokkal független-objektívabb – valójában természetesen a szoclibek iránt már-már egészségtelen vonzalmat érző – gazdasági szakértőknek.

Azoknak, akik termesztésen nem ellenzékiek, csak függetlenek, és kétség sem férhet hozzá, hogy semmi más céljuk nincs, mint briliáns, éleslátó és konstruktív elemzésekkel jobb belátásra bírni a kormánypártokat és a kormányt.

Az említett „jóakarók” először betegre röhögték magukat, majd próbálták nevetség tárgyává tenni Matolcsyt és az „unortodox gazdaságpolitika” kifejezést, végül szigorú tekintettel, ellentmondást nem tűrő módon, hosszú elemzésekben kezdték magyarázni, miért őrültség az első betűtől az utolsóig Orbánék gazdasági programja.

Amikor azután a kormányfő arról beszélt, reális cél lehet a teljes foglalkoztatás megvalósítása, ugyancsak ezt a forgatókönyvet – betegre röhögés, gúnyolódás, szigorú elemzés – követték.

A mi fordított Kasszandráink azt is megjövendölték, hogy a gazdaság tönkremegy, az ország csődbe jut, és éhséglázadások fogják végre-valahára megbuktatni Orbánt. Erre nem is kell sokat várni, hiszen – teszik hozzá immáron 8. éve a statisztikai adatokra pillantva – bár most éppen növekszik a gazdaság, de ez a fejlődés fenntarthatatlan.

Orbán egy csődtömeg, hisz még azzal sincs tisztában, hogy a gazdaság motorja csak és kizárólag megszorításokkal – adó- és gázáremeléssel, a tandíj, valamint a vizitdíj bevezetésével – működik.

Egyébként is mindenki tudja, hogy Magyarországot csupa buta, ügyeskedő és lusta fasiszta lakja, akik miatt soha nem fog prosperálni a gazdaság. A haladó-független sajtó ma persze kesereg, hogy lényegében megvalósult a teljes foglalkoztatottság, a gazdaság pedig nem hogy nem omlott össze, és temette maga alá a kormányt, hanem megmagyarázhatatlan módon dübörög.

Dolgozatom elején bátorkodtam megjegyezni Lettországot és Lengyelországot, mint hozzánk hasonlóan növekedési pályára állt országokat. A mi fordított Kasszandráink csalhatatlan szimatáról bizony ebben az esetben is meg kell emlékeznünk.

Ugyanis történt, hogy Orbán egy alkalommal azt találta mondani, Közép-Európa lesz Európa leg­gyorsabban fejlődő régiója, és, hogy ez a régió lesz az új Európa.

Mondanom sem kell, hogy a folyton hőbörgők ezt is esztelenségnek nevezték. Hiszen a bezárkózó, az illegális migránsokat kerítéssel és katonákkal távol tartó országokban egyszerűen képtelenség, hogy növekedjen a gazdaság.

Naná, hogy megint Orbánnak lett igaza.
A gazdaság szárnyal, a munkanélküliség lényegében megszűnt, Orbán migrációt elutasító narratívája a szélsőségeknek fenntartott polcról átkerült a mainstreambe, és a nyugat-európai politikusok minket és a közép-európai országokat kénytelenek figyelni és követni, hogy elkerüljék a bukást.

A mi drága független-objektív Kasszandráinknak további, sikertelenségekben és eredménytelenségekben gazdag és felhőtlen jósolgatást kívánunk.
Magyarországnak addig lesz jó, amíg nem hallgatunk rájuk, amíg nem hiszünk a jóslataikban.

Apáti Bence - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Belföld (6) Jobbegyenes (2008) Kultúra (6) Történelem (14) Gazdaság (657) Tereb (140) Egészség (50) Nagyvilág (1454) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Mozi világ (440) Politika (1578) Mondom a magamét (5232) Tv fotel (65) Heti lámpás (254) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>