Ma 2020 szeptember 30. Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.
fodor-gabor.jpg

Fodor Gábor aljas módon elárulta Orbánt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szégyen!

Fodor Gábor: Orbán úgy beszél, mint egy vallási szektavezér

Nem lehet arról beszélni, hogyan fog iszlamizálódni Európa évtizedeken belül, és ez hogyan vezet el ahhoz, hogy Európa szét fog hasadni, és a Kelet őrzi majd a kereszténységet, a Nyugat pedig iszlamizálódik – bővítette Fodor Gábor keddi sajtótájékoztatóján azon témák listáját, amelyekről egy politikus szerinte nem beszélhet. A Liberálisok elnöke Orbán Viktor hétfői, az osztrák alkancellár látogatása alkalmával tett kijelentései kapcsán hozzátette: az a vízió, amelyről Orbán beszélt, inkább egy vallási szektavezér megnyilatkozásaira emlékezteti, mint egy politikuséra. Mint fogalmazott: egy politikusnak nem ebből kell kiindulnia, “mert ha csak az időtávlatokat nézzük, hamarabb következik be Magyarország kiürülése, mint Nyugat-Európa iszlamizálódása”. Portálunk természetesen rákérdezett Bősz Anett azon korábbi kijelentésére is, miszerint nem szabad, illetve “történelmi bűn” a keresztényellenes terrortámadások és a keresztényüldözés közötti nyilvánvaló kapcsolatról beszélni. Fodor Gábor portálunknak elmondta: ha egy politikus Európában a keresztényüldözésről beszél, azt általában politikai haszonszerzés céljából teszi.

Fodor Gábort, a Liberálisok elnökét keddi sajtótájékoztatóján arról próbáltuk faggatni, hogy tegye tisztába politikustársának, Bősz Anettnek azon kijelentését, hogy történelmi bűnt követ el, aki egy keresztényellenes terrorcselekmény kapcsán keresztényüldözést emleget. Fodor Gábortól elöljáróban megtudtuk, amit már eddig is tudtunk: minden politikai és vallási üldözés elítélendő, szinte minden vallást üldöznek, ellenben szinte minden vallásnak van terrorista nyúlványa, még a keresztényeknek is, Nagy-Britanniában. A “mindenkinek mindenhol mindenféle baja van” kommunikációval bár továbbra sem tudtunk mit kezdeni, többször is rákérdeztünk, beszélhet-e akkor egy európai politikus keresztényüldözésről anélkül, hogy ne süssék rá a politikai haszonszerzés bélyegét. A Liberálisok elnöke – bár az megfogalmazása alapján nem ítélhető meg könnyen, hogy egyetért-e vagy sem Bősz Anettel – lényegében úgy változtatott a párt álláspontján, hogy beszélhet egy politikus is a keresztényüldözésről (tehát eszerint nem történelmi bűn?), azon azonban már ne sértődjön meg, ha ezt valaki más kontextusba helyezi, azaz politikai célzatúnak nevezi. Lényegében ezzel visszatértünk a kiindulóponthoz, hogy mi van abban az esetben, ha valaki politikai céllal vitatja bárkinek azon jogát, hogy a keresztényüldözésről nyíltan beszéljen. Nem mellesleg Fodor Gábor keddi sajtótájékoztatóján újabb passzussal bővítette a tiltott témák körét, amikor azt fejtegette: egy politikusnak nem lehet arról beszélnie, hogyan fog iszlamizálódni Európa évtizedeken belül.

 
“A Srí Lankán történt terrortámadás kapcsán a magyar kormány nemes egyszerűséggel történelmi bűnt követett el, amikor mások fájdalmát, több százak halálát, több száz sebesült és több ezer hozzátartozó, valamint más érintettek fájdalmát arra használta, hogy a keresztényüldözést hangsúlyozza” – ezek voltak azok ]]>a Bősz Anett által írott sorok]]>, amelyek nagy hullámokat vetettek a sajtóban. A Liberálisok szóvivője ugyanis lényegében megtiltotta, hogy a keresztényellenes terrortámadások és a keresztényüldözés között bárki egyenlőségjelet tehessen. Az eset kapcsán portálunknak nyilatkozó Juhász Hajnalka miniszteri biztos ]]>arról beszélt]]>, hogy véleménye szerint megkérdőjelezhetetlen szimbolikája van a Srí Lanka-i robbantás alkalmával a Krisztus-szoborra fröccsenő keresztény áldozatok vérének, és a történelmi bűn, amelyről Bősz Anett beszél, az, amikor ezeket a tényeket politikai vagy ideológiai alapon meri megkérdőjelezni valaki.

Orbán, akár egy vallási szektavezető

Fodor Gábor a hétfői osztrák alkancellári látogatás kapcsán tartott kedden sajtótájékoztatót, ahol a magyar miniszterelnök kijelentéseit elemezte. Úgy vélte, magyar polgárként sem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a nyilatkozatai tükrében jelentős fordulat van kibontakozóban a magyar miniszterelnök politikájában. Mint Fodor Gábor kifejtette, Orbán Viktor politikájára eddig a „pávatánc” volt jellemző, azaz megpróbált különböző igényeknek megfelelni itthon is és külföldön is. Hétfőn azonban a magyar miniszterelnök letette a voksot a szélsőjobboldallal való szövetség mellett, és egyértelműen megtámadta az Európai Néppártot, amely közösségbe politikailag még a Fidesz-KDNP tartozik. A Liberálisok elnöke úgy vélte, Orbán Viktor pozícióváltása Magyarország érdekeivel szembe megy. Hozzátette:

az a vízió, amelyről Orbán beszélt, inkább egy vallási szektavezér megnyilatkozásaira emlékeztet, mint egy politikuséra.

Nem lehet arról beszélni, hogy iszlamizálódni fog Európa

Fodor Gábor úgy vélte, egy politikusnak mindig saját hazája érdekeit kell szem előtt tartania, és ha a nemzetközi helyzet úgy kívánja, kompromisszumokat kell kötnie, saját belső meggyőződésen is módosítani kell.

Nem lehet arról beszélni, hogyan fog iszlamizálódni Európa évtizedeken belül, és ez hogyan vezet el ahhoz, hogy Európa szét fog hasadni, és a Kelet őrzi majd a kereszténységet, a Nyugat pedig iszlamizálódik

– fogalmazott Fodor Gábor, majd hozzátette:

egy politikusnak nem ebből kell kiindulni, mert ha csak az időtávlatokat nézzük, hamarabb következik be Magyarország kiürülése, mint Nyugat-Európa iszlamizálódása. Egy magyar miniszterelnöknek ez a kérdés fontosabb kell, hogy legyen.

Úgy vélte, nem ilyen típusú vallási víziókra van szükség, hanem világi vezetésre, és ebben egyértelműen az Európai Unió mellett kell letennünk a voksot.

Magyarországnak is szüksége lenne a bevándorlásra

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy véleménye szerint Orbán Viktor megtámadta a néppártot, a saját szövetségesét egy választási kampány kellős közepén.

Az ember ezt nem is tudja hová tenni; ebből csak azt a következtetést lehet levonni, hogy a magyar miniszterelnök arra készül, hogy elhagyja a néppártot. Kérdés, hogy érdeke-e Magyarországnak, hogy a vezető politikai párt egy látványosan szerveződő szélsőjobboldali tömörüléshez csatlakozzon

– vélte a pártelnök, hozzátéve, hogy Magyarországnak okos kompromisszumokkal kell megőriznie a helyét az Európai Unióban.

Érdeklődésünkre Fodor Gábor a kompromisszumok között megemlítette a bevándorlás kérdését. Mint kifejtette: a Liberálisok soha nem támogatták az illegális bevándorlást, a bevándorlásra ugyanakkor véleménye szerint szükség van, csak legális módon, megfelelő körülmények között. Hangsúlyozta: a közös fundamentum a pártok között, hogy az illegális bevándorlásnak megálljt kell parancsolni, a Liberálisok szerint ugyanakkor a szabályozott bevándorlás helyes, Magyarországnak is szüksége lenne rá, és részben, titokban engedi is.

Forrás: liberalisok.hu/PestiSracok.hu; Fotó: MTI

(via) ]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (490) Életmód (1) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4820) Mozaik (83) Heti lámpás (243) Autómánia (61) Jobbegyenes (1857) Gazdaság (652) Nagyvilág (1452) Vetítő (37) Tereb (140) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (5) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Egészség (50) Sport (729) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Mozi világ (440) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>