Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
Feri populizmust tanít

Feri populizmust tanít

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A fenti hír komoly. 

Ha bankrablásról kell tanulni, kasszafúrót hív az ember okítani – az Oxfordi Egyetem bölcs vezetői alighanem ezért hívták meg vitafórumukra a minap Gyurcsány Ferencet előadást tartani. A populizmusról. Utánanéztünk, Magyarországról ki szerepelhetne még a történelmi falak között.

A fenti hír komoly. Maga Gyurcsány Ferenc vall róla büszkén facebook oldalán. Szerinte ő az első magyar, aki ott előadóként megfordult. Ami persze a témaválasztást illetően eléggé sajátos dicsőség, de hát mindenki arra büszke, amire tud.

Azonban nem szeretnénk, ha hazánk „kitűnőségeinek” listája megszakadna a nemes oxfordi falak között, ezért készítettünk egy rövid ajánlás-jegyzéket. Szükség szerint azonnal postázzuk a szigetországba.

Tehát kit hívjanak?

Ott van például Botka László. A téma: „Miképpen csináljunk hülyét magunkból, miközben nem csak miniszterelnök-jelöltek nem leszünk, de elveszítjük a szegedi polgármesterséget is”.

Aztán a komplett MSZP-vezérkar is felléphetne Oxfordban, a „hogyan szúrjuk hátba saját miniszterelnök-jelöltünket” témában.

Molnár Gyula ezen kívül prezentációt tarthat a „politikai szónoklat, mint az álmatlanság elleni harc eszköze” tematikában is.

Ott van aztán Szanyi Tibor és Kunhalmi Ágnes is. Az előadás tárgya: „A jó kedv szerepe a napi politikában, avagy hogyan nyilatkozzunk, ha előtte eltévesztettük a málnaszörpös üveget”.

De nézzük a további előadókat és témaköreiket.

Csintalan Sándor: „A köpönyeg, mint mindennapi forgóeszköz- és viselet a közéletben.”

Gulyás Márton, Juhász Péter, Fekete-Győr András: „A hangzatos ellenzéki politika a mindennapi megélhetés szemszögéből”.

Karácsony Gergely: „Ki vagyok én? És mi ez a világ körülöttem? És hol van anyu?”

Szél Bernadett: „Lehettem volna dühös fehérnemű-eladó is, de a politika és Soros György magához szólított”.

Hadházy Ákos: „Korrupció csak ott nincs, ahol én nem vagyok”.

Vona Gábor Jobbik-vezér több előadásra is kvalifikálta magát rövid politikai pályafutása során.
Egy: „A kiskutyák és kismacskák, továbbá a bamba vigyor szerepe a politikai kampányban”. 
Kettő: „Hogyan értékesítsük pártunkat és feltételezett elveinket minél jobban nagyvállalkozóknak”.

Végezetül – mintegy keretet alkotva – vissza lehet hívni még egy körre Gyurcsány Ferencet is, aki összegezhetne a „Magyar demokratikus és néppárti ellenzéki vezetők, akik közül még mindig én vagyok a legértelmesebb” témában.

Fotó: facebook.hu

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Autómánia (61) Nagyvilág (1456) Tereb (138) Sport (729) Jobbegyenes (2046) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1578) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5363) Vetítő (30) Életmód (1) Gasztronómia (539) Gazdaság (657) Mozaik (83) Történelem (14) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (504) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>