Ma 2022 január 25. Pál napja van. Holnap Vanda, Paula napja lesz.
Felbecsülhetetlen kárt okozott a gazdáknak Bige László + videó

Felbecsülhetetlen kárt okozott a gazdáknak Bige László + videó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Minden baloldali figyelmébe!

– Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágya-kartellezése – jelentette ki az agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán. Nagy István videójában úgy fogalmazott: a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot. A Nitrogénművek Zrt. piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát, és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben – fogalmazott a miniszter a távirati iroda ismertetése szerint.  

Azt mondta: a nagyvállalkozó hét éven keresztül nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított, hogy extra profithoz juthasson.

    Az Agrárminisztérium határozott álláspontja, hogy a gazdálkodók és a magyar családok érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos magyarországi műtrágyaellátás kapcsán – hangsúlyozta a miniszter. Nagy István elfogadhatatlannak nevezte a termelőkön és a magyar családokon való inkorrekt nyerészkedést.  – A vidéki Magyarország az ország bázisa, értékes erőforrása  – fogalmazott a miniszter, aki leszögezte: Bige László zsarolásának nem engednek.  – Meg fogjuk védeni a magyar gazdákat és a magyar fogyasztókat!  – jelentette ki.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke azt mondta: hangos a sajtó a műtrágya-kartellezéstől. Mint a szakember ismertette: a műtrágya egy olyan imputanyag a mezőgazdaságban, ami nem megkerülhető, a növények üzemanyaga. Ez határozza meg, hogy a gazdálkodók milyen termelési eredményt érnek el, s hogy mennyibe kerülnek az élelmiszerek a fogyasztók számára.  – Ha ezt  – a magas világpiaci árak mellett  – emelik, azzal a magyar gazdálkodók és fogyasztók zsebéből veszik ki a pénzt  – mutatott rá Győrffy Balázs. A NAK elnöke hozzátette: üdvözlik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntését, amellyel a kartellezésben részt vevő vállalkozásokat megbüntette. Remélik, hogy elejét tudják venni az ilyenfajta piaci visszaéléseknek.

A videóban Horváth László gazdálkodó azt mondja: nyáron kezdődött az áremelkedés, de ilyen mértékű, 4-4,5 százalékos emelkedésre nem számítottak. Megjegyezte: ez valószínűleg az élelmiszerárakban is meg fog jelenni. 

A gazdálkodó úgy fogalmazott: a magyar műtrágyakirály elégedjen meg egy tisztességes jövedelemmel. Ne akarjon többszörös extra profitot, hogy a műtrágyavásárlásból finanszírozza a baloldal kampányát.

Borítókép: Bige László, a Bige Holding-csoport tulajdonosa (Fotó: MTI/Balázs Attila)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (256) Titkok és talányok (12) Gazdaság (663) Egészség (50) Tereb (139) Mozi világ (440) Történelem (14) Politika (1579) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5838) Mozaik (83) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Életmód (1) Irodalmi kávéház (509) Sport (729) Vetítő (30) Nagyvilág (1464) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Jobbegyenes (2204)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>