Ma 2022 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
Fejezetek Mark Rutte titkos naplójából

Fejezetek Mark Rutte titkos naplójából

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szentesi Zöldi László zseniális írása.

Hétfő

Kedves Naplóm! Elhatároztam, hogy mostantól vezetlek. Nem az orrodnál fogva, hanem írásban. Elvégre ha az ember Hollandia miniszterelnöke, legyen benne annyi kurázsi, hogy legalább hozzád, a titkos naplóhoz őszinte. Ha már egyébként nem vagyok őszinte, hiszen nem lehetek. Hollandia miniszterelnökeként ugyanis az őszinteség luxusát nem engedhetem meg magamnak.

A lényeg, hogy hírek érkeztek az orosz vakcináról. Szputnyik V a neve, vagy mi. Valami ócska, keleti tákolmány, orvosi szélhámosság a Putyin-gyárból, ebből az észveszejtően aljas, antidemokratikus akolból. Oroszország nekünk nem opció. Még egy rendes melegtüntetést sem tarthatnak az orosz polgárok, a rendőrállami logika szerint csak a fehér bennszülöttek jogait védelmezi a rezsim. Elborzaszt minket a helyzet, jeleztem is uniós kollégáimnak, hogy az orosz vakcina merő csalás, nem vehetjük komolyan. Ellenben növelnünk kell a megbízható és politikailag korrekt Pfizer tagállami elosztását. Most úgy tűnik, hogy az országonként napi tizenhárom adagot huszonháromra emelhetjük. Büszkeséggel tölt el bennünket, uniós polgárokat, ez a hatékonyság. Csak orosz vakcinát nem akarok látni, kedves naplóm! Inkább a halál, mint a magyar út: mert mondanom is felesleges, hogy a magyarok ezúttal is kibeszélnek a kórusból, Orbán külön tárgyal az oroszokkal.

ENSZ-csapatokat Budapestre! Még egy rendes sajtjuk sincs, basszák meg, de nekik áll feljebb!

Elnézést az utóbbi kiszólásért. Meg kell őriznem a hidegvéremet, végtére is finom holland kereszténydemokrata liberális vagyok, bármit is jelentsen ez.

Kedd

Kedves Naplóm, ma reggel felhívott a német kancellár. Kicsit zokon vettem, hogy az uniós kollégáim közül engem utoljára, de nyilván számot vetett azzal, hogy én soha nem emelek kifogást a mondandója ellen. Szóval Angela közölte, hogy tárgyalnak az oroszokkal, rendelni is fognak a Szputnyik V-ből, de egyelőre kezeljük bizalmasan az információt, a sajtó máris megneszelt valamit. Meglepődtem, de szerintem semmi nem hallatszott a hangomon, amikor ezt válaszoltam: Kedves Angela (persze hímnemet használtam, nehogy megsértsem), tégy a legjobb belátásod szerint! Amíg a helikopterrel elértem az Utrechti Transznemű Fesztiválra, ahol én mondtam a köszöntőt, volt időm elgondolkodni. És arra jutottam, hogy az orosz vakcina akár működhet is. Putyinhoz vajmi kevés köze van, tekintsük az egészet tudományos kérdésnek. És ha már tudományos kérdés, akkor a politikusnak kötelessége elfogadni a tényeket, hiszen elsődlegesen a közjó és az állampolgárok szolgálatát végezzük.

Már a kezemben tartottam a papírt, végignéztem a tiritarka sokaságon, majdani választóimon, amikor megint bevillant Orbán Viktor. Azok a magyarok... Micsoda sunyi alakok. Igaz, hogy már régen megrendelték az orosz vakcinát, de biztos csak félrevezetésből.

Nem engedem bántani az orosz vakcinát!

Szerda

Kedves Naplóm!

Idemásolom teljes egészében a Groningeni Meleg Gyógyszerészek bankettjén ma este mondandó rövid köszöntőmet. Szerinted jól sikerült?

„Tisztelt Genderek!

Köszöntöm a nyílt társadalom, a szabad gondolkodás és a társadalmi párbeszéd híveit! A felkérés szerint néhány szóban beszámolok önöknek a holland kormány vakcinapolitikájáról.

Nézzék, egészen őszinte leszek. Mi a kezdetektől fogva több lábon akartunk állni. Bizakodással figyeltük az orosz kísérleteket, és most, hogy tudományos folyóiratban közölt szakcikkek és független uniós vizsgálatok is megerősítik a Szputnyik V hatásosságát, elégedetten nyugtázom: mi ezt előre tudtuk. Sem én, sem a kormányom nem engedelmeskedett semmilyen külső nyomásnak, Hollandia kezdettől a saját útját járta. Tájékozódó, nyitott diplomáciánk sikere, hogy hamarosan megindulnak az első szállítmányok az Európai Unióba, és ha Merkel... izé... a demokratikus közvélemény akaratából megválasztott uniós testületek is úgy akarják, Hollandiának is leesik valami a platóról.

Rendelhettünk volna már hamarabb, persze – mondhatják önök. És igazuk is van. Megmondom, miért nem tudtunk gyors és hatékony választ adni a kihívásra: a magyarok miatt. Merthogy az illiberális diktátor, megneszelve szándékunkat, Hollandiát hátba döfve különalkut kötött az oroszokkal. Nem törődtek az uniós döntéshozatali eljárásokkal, ahogyan nem törődnek a korrupció elburjánzásával, S. Katalin ceglédi születésű bírónő váratlan nyugdíjazásával és a Tiszavárkonyi Lázadó című ellenzéki szamizdat (megjelenik három példányban) brutális hatósági betiltásával sem.

Így áll a helyzet, tisztelt genderek. Éljen az unió, éljen az orosz vakcina, tessék gyógyulni tőle szabadon, egyenlőségben, testvériesen!

Csütörtök

Kedves Naplóm!

A lényeg, hogy hírek érkeztek a kínai vakcináról. Valami ócska, keleti tákolmány, orvosi szélhámosság ebből az észveszejtően aljas, antidemokratikus akolból. Kína nekünk nem opció. Még egy rendes melegtüntetést sem tarthatnak a kínai polgárok, a rendőrállami logika szerint csak a bennszülöttek jogait védelmezi a rezsim. Elborzaszt minket a helyzet, jeleztem is uniós kollégáimnak, hogy a kínai vakcina merő csalás, nem vehetjük komolyan.

Ma már nem folytatom, elfáradtam. Majd holnap befejezem.

Rohadt kínaiak, rohadt Orbán Viktor. Hánynom kell tőlük, komolyan mondom.

Szentei Zöldi László - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Belföld (6) Mondom a magamét (6057) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Politika (1581) Jobbegyenes (2304) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Egészség (50) Tereb (141) Sport (729) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1465) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Gazdaság (664) Heti lámpás (259) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>